Menu

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Σερρών μέσα στον τροποποιημένο κανονισμό καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος που ετοίμασε συμπεριέλαβε και άρθρα για τα ιδιόκτητα ζώα. Δυστυχώς όμως είναι άκρως εχθρικά για αυτά και τους ιδιοκτήτες τους!Σύμφωνα με την πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Σερρών Ζωή Κοντού, η οποία έψαξε να βρει τα σχετικά έγγραφα- αφού κανείς δεν κάλεσε το Φιλοζωικό Σύλλογο για να εκφράσει τη γνώμη του όσον αφορά τα ζώα- υπάρχουν 3 παράγραφοι που αφορούν τα κατοικίδια.
Ορίζουν αυθαίρετα πρόστιμα 200 ευρώ (!) για ιδιοκτήτες σκύλων που θα πάρουν βόλτα το ζώο τους σε χώρους που δεν θέλει...ο Δήμος, όπως προαύλια εκκλησιών, σχολείων ή γενικότερα σε χώρους που υπάρχουν παιδιά!!! Δηλαδή, ακόμα και τα πεζοδρόμια όπου μπορεί να παίζουν παιδιά ή να περιμένουν το λεωφορείο είναι απαγορευμένα για τη βόλτα του σκύλου ενός δημότη Σερρών;

Τόσο ο δήμαρχος, που μάλιστα είναι και κτηνίατρος, όσο και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας είχαν άγνοια για το γεγονός και καθησύχαν την κ Κοντού ότι δεν θα περάσουν οι αντιφιλοζωϊκές ρυθμίσεις ωστόσο δεν αποκλείεται να εγκριθούν και να περιμένουν το νέο νόμο για τα ζώα, για να τις...καταργήσει!!!

Μάλιστα τα άρθρα ψηφίστηκαν με ελάχιστα όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών.

Η κ. Κοντού ετοίμασε υπόμνημα, που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, προς το Δήμο ώστε να μην εγκριθούν οι εχθρικές για τους φιλόζωους διατάξεις.

Για ακόμα μία φορά στο adespoto.gr με θλίψη βλέπουμε ότι ακόμα και κτηνίατροι αγνοούν τα οφέλη της συμβίωσης παιδιών και ζώων και με αισθήματα φόβου προς ''αρρώστιες'' και την παρουσία ζώων γενικότερα, απαγορεύουν ευθαρσώς την παρουσία τους σε κοινόχρηστους χώρους.

Και άντε απαγορεύουν στους φιλόζωους να πηγαίνουν βόλτα τα ζώα τους σε κάποια μέρη. Με τα αδέσποτα τι θα κάνουν που κυκλοφορούν ελεύθερα? Μήπως θα τα βγάλουν από τη μέση?

Επομένως όσοι προγραμματίζατε να επισκεφθείτε τις Σέρρες για το Πάσχα, με το σκυλάκι σας να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να κυκλοφορήσετε στο δρόμο! Μόνο σε χωράφια και βουνά προφανώς θα μπορείτε ελεύθερα, άσχετα αν το ζώο σας είναι εμβολιασμένο, με το λουράκι του κλπ.... Ελλάδα του 2011.

Στείλτε τη διαμαρτυρία σας για να μην περάσουν αυτές οι παράγραφοι:
Τηλ. Δημαρχείου: 23210 83600,23213 50100
Email: typos@serres.gr

~

Υπόμνημα προς καταχώρηση στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου της 18 Απριλίου 2011 αναφορικά στον Κανονισμό Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος Δήμου Σερρών.

Η σημερινή ψήφιση του συγκεκριμένου θέματος στο ΙΑ’ – ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου παρέλκει για δυο βασικούς λόγους:

1) Καταρχήν διότι επίκειται άμεσα η ψήφιση ενός νέου νόμου, ενός νέου θεσμικού πλαισίου το οποίο έρχεται να ρυθμίσει κατά τρόπο καθολικό όλα τα σχετικά ζητήματα και μάλιστα από την οργανωμένη Πολιτεία με τον πιο αυθεντικό τρόπο,
με αποτέλεσμα στην παρούσα φάση να μην είναι σε θέση να γνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αν αυτά που ψηφίζουν είναι σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου, που αποτελεί πάντως κανόνα δικαίου υπέρτερης τυπικής ισχύος και
κατισχύει, υπερισχύει δηλαδή αυτομάτως έναντι οιουδήποτε κανονισμού όπως ο προκείμενος που κατατίθεται σήμερα προς ψήφιση.

2) Το Φιλοζωικό Σωματείο που σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς διαθέτει και ευθύνες και αρμοδιότητες επί των συναφών ζητημάτων πολύ απλά δεν εισακούστηκε ούτε καν κλήθηκε για συμβουλευτικό ρόλο ωστόσο θα κληθεί μετά την
ψήφιση του κανονισμού να συνεργαστεί με τον Δήμο για την εφαρμογή του, πράγμα άτοπο αν όχι αντιφατικό..

Για όλους αυτούς τους λόγους προστιθέμενου και του ότι κλονίζεται πλέον και το φιλοζωικό συναίσθημα των Σερραίων αλλά και του ότι στην πόλη αυτή επιτέλους και τα ζώα είτε είναι αδέσποτα είτε συντροφιάς έχουν δικαίωμα συνύπαρξης
με τους ανθρώπους, είναι επιτακτική η ανάγκη να αποσυρθεί η παράγραφος 25.2, 25.4 και 25.5 καθώς επίσης και το άρθρο 26 περί σταυλισμού οικόσιτων ζώων και να επανέρθει προϊόντος του χρόνου σε μεταγενέστερη φάση εφόσον ψηφιστεί ο νέος
νόμος και καταστεί σαφές το καινούριο νομικό πλαίσιο το οποίο πραγματικά είναι περισσότερο καινοτόμο, με αυστηρές ποινές και πρόστιμα αλλά και αίσθημα ευθύνης και σεβασμού σε ανθρώπους και ζώα .

Με εκτίμηση,

Ζωή Κοντού

Πρόεδρος Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top