Menu

Σκέφτεστε να πάρετε δεύτερο σκύλο; Διαβάστε μερικές συμβουλές για να μην έχετε προβλήματα με το πρώτο!
-Η πρώτη συνάντηση των σκύλων θα πρέπει να γίνει σε ουδέτερη περιοχή και όχι στο σπίτι σας, όπου μένει ο πρώτος σκύλος. Το σπίτι σας θεωρείται χώρος κυριαρχίας του σκύλου σας γι αυτό καλύτερο είναι να γνωρίσετε το νέο σκύλο, είτε κουτάβι είτε ενήλικο στον πρώτο σας σε κάποιο δημόσιο χώρο, σε ένα πάρκο ή στο καταφύγιο απ' όπου θα το υιοθετήσετε.Να έχετε και τα δύο σκυλιά δεμένα με το λουρί τους, να είστε ήρεμοι και να μιλάτε γλυκά και χαρούμενα, επιβραβεύοντας τον πρώτο σας σκύλο όσο μυρίζει αναγνωριστικά το δεύτερο, νέο μέλος.

-Πάρτε μαζί τις αγαπημένες λιχουδιές του σκύλου σας και δώστε του όσο γνωρίζει το νέο σκύλο. Επιβραβεύστε τον που δέχεται το νέο σκυλί και μην τον αφήνετε να έχει την προσοχή του μόνο σε αυτόν, αποσπάστε τον με τις λιχουδιές.

-Κάντε μία βόλτα μαζί με τα δύο σκυλιά για να μειώσετε το άγχος της πρώτης συνάντησης. Αν το δεύτερο σκυλί είναι κουτάβι, καλύτερα βάλτε το σε κλουβάκι μεταφοράς για να πάτε σπίτι και μην το κρατάτε συνέχεια αγκαλιά, πράγμα που θα κάνει το σκύλο σας να ζηλέψει.

-Όταν θα μπείτε σπίτι δώστε και στα δύο σκυλιά λιχουδιές και παιχνίδια και συνεχίστε το για τις επόμενες μέρες, κάθε φορά που μπαίνετε μαζί με το νέο σκύλο σπίτι, μετά τη βόλτα, για παράδειγμα. Μην δίνετε παραπάνω στον παλιό ή στον νέο σκύλο.

-Εφόσον πλέον αποκτήσετε τον δεύτερο σκύλο, είναι σημαντικό να μην αλλάξει η ρουτίνα του πρώτου σας. Δεν θα πρέπει να νιώσει ότι η ζωή του και οι συνήθειες του χαλάνε λόγω του νέου σκύλου. Αφήστε στο ίδιο μέρος το κρεβάτι του, τηρήστε τις ίδιες ώρες βόλτας και ταϊσματος. Το δεύτερο σκυλί πρέπει να κοιμάται σε ξεχωριστό χώρο στην αρχή, να έχει δικά του παιχνίδια και μπωλ αλλά και να βγαίνει βόλτα άλλες ώρες αν δεν μπορεί να βγει με τον πρώτο(αν είναι κουτάβι).

-Μην επιτρέπετε σε κανένα από τα δύο σκυλιά να τρώει από το πιάτο του άλλου για να μην δημιουργηθούν ανταγωνισμοί και ζήλιες. Αν όμως προκύψουν, γιατί είναι φυσιολογικό, υψώστε τη φωνή και πείτε ΟΧΙ ή STOP ή ΜΗ. Μόλις κάνουν πίσω, επιβραβεύστε με χάδια και γλυκιά φωνή.

- Για τις πρώτες 2 εβδομάδες καλό είναι τα σκυλιά να είναι σε χωριστά δωμάτια όσο λείπετε ώστε να μην προκληθεί καυγάς χωρίς να μπορείτε να επέμβετε.

Για να υιοθετήσετε ενήλικο σκύλο ως δεύτερο, καλό θα είναι να είναι το αντίθετο φύλο από το πρώτο σας.

Φυσικά θα πρέπει να είναι στειρωμένα, για να είναι πιο ήρεμα αλλά και να μην έχετε ανεπιθύμητα ζευγαρώματα, με δημιουργία νέων ζώων. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα που περιμένουν για ένα σπίτι εκεί έξω, ας μην δημιουργούμε νέα τετράποδα.
adespoto.gr

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top