Menu

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε η ομάδα της περιβαλλοντικής οργάνωσης Καλλιστώ, η οποία εντόπισε 9 δηλητηριασμένες αλεπούδες στις περιοχές των δημοτικών διαμερισμάτων Άνω Αγόριαννης και Εκκάρας, στο νομό Φθιώτιδας και σε περιοχή των Φαρσάλων.Τα δολώματα τοποθετήθηκαν αμέσως μετά τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου στις 28 Φεβρουαρίου και η χρήση τους είναι πιθανό να συνδέεται, σύμφωνα με την Καλλιστώ, με την εκπαίδευση των κυνηγετικών σκύλων, αν και μέχρι να εντοπισθούν οι υπαίτιοι των συγκεκριμένων περιστατικών, δεν μπορούν να αποκλεισθούν και άλλα κίνητρα χρήσης τους.
Σύμφωνα με την Καλλιστώ οι κυνηγοί ήθελαν να απαλλαγούν από τις αλεπούδες γιατί αν τα σκυλιά τους τις μύριζαν θα είχαν συνέχεια αυτή τη μυρωδιά ως πρότυπο και δεν θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν θηρεύσιμα είδη όπως λαγοί και αγριογούρουνα.
Σύμφωνα με τη σχετική δασική νομοθεσία, εκτός από τη χρήση δηλητηρίων η οποία είναι παράνομη, απαγορεύεται και η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων εκτός των καθορισμένων από τα τοπικά δασαρχεία περιοχών. Επίσης, η εκγύμναση των σκύλων επιτρέπεται μόνο πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, το καλοκαίρι, καθώς όλες τις άλλες εποχές και ειδικά την άνοιξη, έχει επιπτώσεις στην αναπαραγωγή της άγριας πανίδας.
Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης κάνουν λόγο για ανησυχητικές διαστάσεις του φαινομένου και απαιτούν την παρέμβαση της δασικής υπηρεσίας και της θηροφυλακής, τόσο για τον εντοπισμό των υπευθύνων όσο και για τον έλεγχο και περιορισμό αντίστοιχων περιστατικών.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top