Menu

ΡΑΤΣΑ: Μπουλμαστίφ - Bullmastif.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μεγάλη Βρετανία.
ΙΣΤΟΡΙΑ: Οι ληστές ήταν η μάστιγα της εξοχής, στην Αγγλία του 19ου αιώνα. Οι φύλακες δεν μπορούσαν να προστατεύσουν τις περιουσίες και έτσι δημιουργήθηκε η ανάγκη ύπαρξης ενός σκύλου άφοβου και ατρόμητου που να μπορεί να κυνηγήσει και να πιάσει τον ληστή. Το Μπουλμαστίφ είναι απόγονος διασταυρώσεων Μπουλντόγκ και Μαστίφ που στόχο είχαν να δημιουργήσουν ένα σκυλί γρήγορο, μαχητικό, φύλακα και συνοδό. Στις μέρες μας εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σαν φύλακας, αλλά έχει γίνει και αγαπημένο κατοικίδιο.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Ανήκει στα μεγαλόσωμα σκυλιά αφού το ύψος του κυμαίνεται από 64 μέχρι 69 εκ. και το βάρος του από 40 μέχρι 60 κιλά (το αρσενικό είναι μεγαλύτερο από το θηλυκό). Είναι ογκώδες, βαρύ και ρωμαλέο σκυλί. Έχει μεγάλο κεφάλι με πτυχώσεις, το κρανίο είναι πλατύ ανάμεσα στα αυτιά, η μουσούδα είναι κοντή και σκούρα, τα ρουθούνια πλατιά και τα χείλη είναι λίγο κρεμαστά. Τα αυτιά είναι μικρά σε σχήμα V, σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους και σε πιο σκούρο χρώμα από το υπόλοιπο σώμα. Τα μάτια είναι σκούρα, μετρίου μεγέθους και μεταξύ τους δημιουργείται αύλακα. Η δυνατή ουρά βρίσκεται ψηλά, στην βάση της είναι φαρδιά και στη συνέχεια στενεύει. Το τρίχωμα είναι κοντό, πυκνό και σκληρό. Τα χρώματα μπορεί να είναι σκούρο κίτρινο, κόκκινο και ραβδωτό, μπορεί επίσης να έχει μικρό σημάδι στο στήθος.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Είναι ένα χαρούμενο, φιλικό, πιστό, ατρόμητο και γενναίο σκυλί. Εκπαιδεύεται εύκολα και γίνεται ακούραστος σύντροφος των παιδιών στο παιχνίδι. Δένεται με την οικογένεια και θέλει να γίνει μέλος της. Είναι ευκίνητο, δραστήριο, γεμάτο ενέργεια και έχει έμφυτο το ένστικτο της προστασίας του χώρου,
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΜΠΟΥΛΜΑΣΤΙΦ: Χρειάζεται από νωρίς κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση. Μπορεί να κοιμάται εκτός σπιτιού και ο χώρος διαμονής πρέπει να είναι μεγάλος και άνετος. Το τρίχωμά του δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση. Έχει ανάγκη αρκετής ποσότητας τροφής και καθημερινής άσκησης.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top