Menu

Νέο επεισόδιο κακοποίησης ζώου προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο με περιστατικά βάναυσης κακοποίησης ζώων στη χώρα μας. Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010, βάσει αυτόπτων μαρτύρων, κάτοικος του χωριού Πλάτανος του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (συνταξιούχος αστυνομικός, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα) και ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου, έδεσε στο αυτοκίνητό του το θηλυκό άλογο, που ήταν έγκυος, και το έσυρε στην άσφαλτο. Αν και το άτυχο ζώο έπεσε, ο οδηγός του αυτοκινήτου συνέχισε να αναπτύσσει ταχύτητα επί 2 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα το άλογο να σπάσει τα δύο μπροστινά του πόδια, το δέρμα του να φύγει από την μία πλευρά του, να αιμορραγεί ακατάσχετα από μια μεγάλη τρύπα στην κοιλιά του από την οποία φαινόταν τα εντόσθιά του. Ο ιδιοκτήτης, μετά την αποτρόπαια πράξη του, σταμάτησε το αυτοκίνητο, έλυσε το άλογο το πέταξε σε χαντάκι δίπλα στο δρόμο, σοβαρά χτυπημένο αλλά ζωντανό, και έφυγε. Το άλογο παρέμεινε ζωντανό με φρικτούς πόνους βγάζοντας κραυγές. Η τοπική κτηνίατρος που κλήθηκε από τους κατοίκους, λόγω των βαρύτατων τραυμάτων, αποφάσισε την άμεση ευθανασία του για να το απαλλάξει από το μαρτύριό του.

Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγελλαν τον ιδιοκτήτη και την πράξη του στην αστυνομία. Ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου κυκλοφορεί ελεύθερος παρόλο που είναι γνωστά τα στοιχεία του. Η τοπική Δ/νση κτηνιατρικής, μετά τη δημοσιοποίηση της πράξης έχει επιληφθεί της υπόθεσης. Το γεγονός αποτελεί όχι μόνο βαρύτατη αμέλεια εκ μέρους του ιδιοκτήτη, αλλά βάρβαρη κακοποίηση. Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του δράστη.
Θεωρούμε ότι η όποια περιφρόνηση, από αρκετούς συμπολίτες μας, των θεσμοθετημένους νόμων της χώρας μας εντείνεται, εκτός άλλων, από:
Α) την μη εφαρμογή τους των νόμων από τις αρμόδιες αρχές, και
Β) τις εξαιρετικά ήπιες ποινές και πρόστιμα που προβλέπονται ακόμη και για φρικτές κακοποιήσεις ζώων.
Καταδικάζουμε κάθε είδους βάναυση πράξη κακοποίησης ζώων και απαιτούμε την άμεση κατάθεση νέου σχεδίου νόμου, όπου θα προβλέπονται αυστηρές ποινές για την κακοποίηση των ζώων. Η θεσμοθέτηση νέου νόμου για την προστασία των ζώων στη χώρα μας, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι επιβεβλημένη και πρέπει να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ.

ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΕΣΙΜΟ ΜΕ ΕΝΑ ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΡΝΕΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ...

Δημοσίευση σχολίου

  1. μα για όνομα του θεού τι πίνουν και σε εμάς δίνουν δόξα το θεό στην εποχή μας υπάρχουν πολλά μέσα για να ξεσπάσει ο κάθε <> την τρέλα του, και κάτι πολύ φθηνό και που βρίσκεται σε αφθονία τα τούβλα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν ανακοινώνεται το όνομα του υπάνθρωπου αυτού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top