Menu

Ετοιμάζεται ο Τηλεμαραθώνιος Αγάπης για τα Ζώα, ο οποίος είχε αρχικά προγραμματισθεί για τις 4 Οκτωβρίου, αλλά λόγω εκλογών , ανεβλήθη και οι διοργανωτές προσανατολίζονται προς τον Δεκέμβριο.Έχουμε ήδη ξαναγράψει για τη συγκεκριμένη προσπάθεια, η οποία θα έχει κυρίαρχο στόχο την αφύπνιση του κόσμου για τη σημασία της ζωής , την ευαισθητοποίηση μας για τα δικαιώματα των ζώων και δη των αδέσποτων, για την προστασία , αλλά και την προβολή και επίλυση σημαντικών θεμάτων (οι σκοποί αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω).Οι διοργανωτές (φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις από όλη την Ελλάδα) αναζητούν την τηλεοπτική συχνότητα που θα φιλοξενήσει τον Τηλεμαραθώνιο και έχουν ήδη εξασφαλίσει κάποιους χορηγούς , καθώς και τη συμμετοχή δημόσιων προσώπων, αλλά αναζητούνται όλο και περισσότερα πρόσωπα από το χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, της Πολιτικής, της Τέχνης,του Πολιτισμού, της Κοινωνίας, των Επιχειρήσεων κ.ά.
Διαβάστε τους σκοπούς και αξιοποιείστε την επιστολή προς νέους συμμετέχοντες:





Σκοπός – Περιεχόμενα του Τηλεμαραθωνίου

1) Πρωταρχικός Σκοπός, η διαφορετική, «μαζική» κρούση στην Ελληνική Κοινωνία, με στόχο την ευαισθητοποίησης της, στο τεράστιο θέμα των Αδέσποτων Ζώων, δηλ του απλού κόσμου, του απλού καθημερινού ανθρώπου, ώστε να βοηθάει και να μην συντελεί στην εξάπλωση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων καθώς επίσης και της αλλαγής στάσης απέναντι στα ζώα γενικότερα

2) Άσκηση πίεσης – προβολή στον Τηλεμαραθώνιο του θέματος της δημιουργίας ουσιαστικού μητρώου ζώων που είναι ελλιπές σήμερα όχι μόνο με Microchip αλλά και με φωτογραφίες του ζώου, του ιδιοκτήτη, ή του υπεύθυνου της φροντίδας τους, με τα πλήρη στοιχεία του ιδιοκτήτη αριθμός αστυνομικής ταυτότητας, ΑΦΜ, την διεύθυνση κατοικίας, κλπ (Με το ΑΦΜ στην σήμανση του ζώου θα εντοπίζεται σίγουρα ο ιδιοκτήτης και το πρόστιμο θα πηγαίνει στην ΔΟΥ του.)
Το μητρώο να δημιουργηθεί από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό σύλλογο.

3) Α) Άσκηση πίεσης – προβολή του θέματος για υποχρεωτικές στειρώσεις, σε πρώτη φάση τουλάχιστον στα αδέσποτα θηλυκά ζώα. Ανάδειξη του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί από τον νόμο, καθώς οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι για τις στειρώσεις των αδέσποτων (θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η περίθαλψη των χειρουργημένων) και δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα να λείπει ο ένας κρίκος για την λύση του θέματος.
α) Υποχρεωτικές στειρώσεις από τους δήμους των αδέσποτων ζώων
β)Υποχρεωτική σήμανση από τους δήμους των αδέσποτων ζώων.
γ) Ποινές και πρόστιμα στους δήμους που δεν εφαρμόζουν το νόμο

Bα) Προβολή του δεύτερου κρίκου που είναι η ενημέρωση προς τους πολίτες κατόχους ζώων, για τις στειρώσεις των δεσποζόμενων ζώων έτσι ώστε να μην υπάρχουν ανεπιθύμητες γέννες που οδηγούν τους ιδιοκτήτες στην εγκατάλειψη των νεογέννητων ζώων και στην δημιουργία με αυτόν τον τρόπο αδέσποτων.
Bβ) Υποχρεωτικές δωρεάν στειρώσεις και στα θηλυκά δεσποζόμενα ζώα (ευσταθεί νομικά ;)

4) Δημιουργία Αστυνομίας Ζώων για αποτροπή κακοποιήσεων αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων καθώς και δηλητηριάσεων. Έννοια της καταστολής, τήρηση του νόμου, επιβολή ποινών, απομακρύνσεις ζώων από τους ιδιοκτήτες.
Η Αστυνομία που θα δημιουργηθεί μπορεί να είναι:
B) Δημόσια:
i. Παρουσίαση όλων των προτάσεων για το Β) δηλ την δημόσια αστυνομία στον Τηλεμαραθώνιο, ως προτάσεις προς την πολιτεία ώστε να δημιουργηθεί διάλογος για να βρεθεί η λύση που μπορεί να είναι άμεσα εφαρμόσιμη. Κύρια πρόταση το ii) με εναλλακτικές τις υπόλοιπες προτάσεις για την δημόσια αστυνομία.

ii. Καθώς είναι δύσκολη η χρηματοδότηση της αστυνομίας των ζώων και δεν υπάρχει παντού δημοτική αστυνομία να δημιουργηθεί αρχικά από την Δημοτική Αστυνομία, την Αστυνομία και Εθελοντές που θα ενταχθούν στο σώμα αυτό. Να υπάρξει εκπαίδευση και να λειτουργεί κατά τα πρότυπα του rspca


iii. Δημιουργία ανεξάρτητου ειδικού σώματος αστυνομίας κατά τα πρότυπα του rspca

iv. Από την δημοτική αστυνομία καθώς οι δήμοι είναι υπεύθυνοι για τα αδέσποτα με βάση τον νόμο


v. Δημιουργία ειδικού σώματος που να εμπίπτει στην αρμοδιότητα της δημοτικής αστυνομίας κατά τα πρότυπα του rspca


Επιπλέον εναλλακτική πρόταση: Ιδιωτική σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Δημοτική Αστυνομία .


5) Αλλαγή ποινών (κακούργημα) για ειδεχθείς περιπτώσεις κακοποιήσεων σε ζώα και γενικότερη αύξηση των ποινών στους ιδιοκτήτες ζώων που τα κακοποιούν. Φυλάκιση χωρίς δυνατότητα εξαγοράς για βαριές κακοποιήσεις και επιβολή υψηλών χρηματικών προστίμων ανάλογα με την κακοποίηση που θα χρεώνονται απευθείας στο ΑΦΜ του παραβάτη (καθώς θα υπάρχει στο μητρώο ζώων) και θα εισπράττονται από τις Δ.Ο.Υ.

6) Απαγόρευση της ελεύθερης πώλησης δηλητηρίων όπως η στρυχνίνη και φυτοφαρμάκων, όπως συμβαίνει και με τα ηρεμιστικά φάρμακα. Να καταγράφονται τα πλήρη στοιχεία του αγοραστή. Αυστηρές ποινές χωρίς εξαγορά για όσους βάζουν φόλες και κακοποιούν ζώα.

7) Κυνομαχίες! (Παράνομος Τζόγος) Πανάκριβοι μαχητές, συχνά σκύλοι παράνομων εισαγωγών. Επιβολή ειδικών ποινών.

8) Προσπάθεια για Επίτευξη Υιοθεσιών από ανάδοχες οικογένειες σύμφωνα με όλους τους κανόνες (γνωριμία με το ζώο, υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης κλπ). Επιπλέον, πληροφόρηση για τις ευθύνες που υπάρχουν από την υιοθεσία ενός ζώου.

9) Ανάδειξη της σημασίας των αναδόχων οικογενειών για προσωρινές φιλοξενίες

10) Ανάδειξη των Εικονικών Υιοθεσιών, ζώων που παραμένουν σε καταφύγια.

11) Υιοθεσίες στο εξωτερικό. Η ανάγκη έχει προκύψει από την άσχημη κατάσταση διαβίωσης των αδέσποτων ζώων που επικρατεί στην χώρα μας.
11α) Υιοθεσίες στο εξωτερικό με προϋποθέσεις όπως: (μπορούν στην πορεία να συμπεριληφθούν και άλλες, να «γεννηθούν» καλύτερες κλπ Ουσιαστικά οι προϋποθέσεις αυτές είναι οι προϋποθέσεις- πρακτική τις οποίες εφαρμόζουν στο θέμα αυτό τα σωματεία που έχουν κάνει υιοθεσίες στο εξωτερικό και που μπορούν να εμπλουτιστούν. Ο όρος των 8 ημερών έχει εξαλειφθεί και έχει αντικατασταθεί με τις ανάδοχες οικογένειες.)

 Τα ζώα να φέρουν ηλεκτρονική σήμανση (microchip) και να συνοδεύονται από βιβλιάρια υγείας, εμβολιασμού κλπ.
 Αυστηροί και αξιοπρεπείς κανόνες μεταφοράς των ζώων για υιοθεσίες στο εξωτερικό που θα πρέπει να τηρούνται.
 Τα σωματεία που προωθούν ζώα για υιοθεσίες στο εξωτερικό θα πρέπει να συνεργάζονται επίσημα με αναγνωρισμένα σωματεία του εξωτερικού που θα εδρεύουν σε συγκεκριμένες πόλεις στις χώρες υποδοχής.
 Τα ζώα που θα υιοθετούνται στο εξωτερικό θα πρέπει να παραλαμβάνονται από αναγνωρισμένα σωματεία και οργανώσεις του εξωτερικού, πριν δοθούν στις νέες τους οικογένειες, οι οποίες θα έχουν βρεθεί ήδη, πριν την αναχώρηση του ζώου από την Ελλάδα και τα στοιχεία των οποίων θα πρέπει να τηρούνται και στο Ελληνικό Μητρώο Ζώων.
 Σε περίπτωση που το ζώο δεν υιοθετηθεί από την οικογένεια που προοριζόταν να υπάρχει η δυνατότητα ανάδοχης οικογένειας που θα συνεργάζεται με το σωματείο του εξωτερικού, μέχρι να βρεθεί η νέα οικογένεια που θα το υιοθετήσει οριστικά.
 Να υπάρχει ανά «πάσα» στιγμή η δυνατότητα της παρακολούθησης του ζώου στο εξωτερικό από την εκεί οργάνωση σωματείο και να δίνονται τα στοιχεία αυτά στο αντίστοιχο Ελληνικό Μητρώο (που θα πρέπει να λειτουργεί κανονικά) και στο σωματείο της Ελλάδας.
 Να υπάρχει ειδικό υποχρεωτικό χρηματικό αποθεματικό στο ταμείο του σωματείου που θα έχει προωθήσει ζώα για υιοθεσίες στο εξωτερικό, έτσι ώστε ένα ή δύο μέλη του να πραγματοποιούν ένα ταξίδι το χρόνο στο εξωτερικό, στις πόλεις όπου έγιναν οι υιοθεσίες, για την παρακολούθηση του ζώου (επιπροσθέτως με τις παρακολουθήσεις του εκεί σωματείου) όπως περιγράφηκαν ανωτέρω.

11 ΙΙ) Υιοθεσίες στο εξωτερικό από μεμονωμένους ιδιώτες.
α) Να υπάρχει η δυνατότητα υιοθεσιών από ιδιώτες στο εξωτερικό με προϋποθέσεις όπως οι παραπάνω.
β) Να υπάρχει η δυνατότητα υιοθεσιών από ιδιώτες στο εξωτερικό με προϋποθέσεις όπως παραπάνω και με την βοήθεια - συνδρομή των σωματείων


12) Διερεύνηση του θέματος των παράνομων εισαγωγών ζώων από το Εξωτερικό στην Ελλάδα.

13) Pet Shops
α) Έλεγχοι για παράνομες εισαγωγές ζώων ράτσας στην Ελλάδα
β) Απαγόρευση των πωλήσεων ζώων από τα Pet Shops
γ) Απαγόρευση ζώων και πτηνών που δεν ζουν στην χώρα μας και εισάγονται από το εξωτερικό.

14) Εκτροφείς ζώων ράτσας στην Ελλάδα.
α) Αυστηροί Έλεγχοι για την τήρηση των κανόνων διαβίωσης και αναπαραγωγής των ζώων και αυστηρές ποινές στην περίπτωση μη τήρησης τους.
β) Αυστηρές ποινές και πρόστιμα για τους παράνομους εκτροφείς ζώων

15) Αναζητήσεις χαμένων ζώων, ανακοινώσεις ευρέσεως ζώων
Τρόποι και συμβουλές για να μην χάνονται. Που μπορεί να απευθυνθεί ο κόσμος όταν χάνει ένα ζώο, ή όταν βρίσκει ένα ζώο και τι πρέπει να κάνει.

16) Οδηγίες και συζητήσεις για εκπαίδευση των κατοικίδιων και που μπορεί κανείς να απευθυνθεί.

17) Οδηγίες για πρώτες βοήθειες σε ζώα χτυπημένα, υποσιτισμένα κλπ. Συμπτώματα δηλητηρίασης, οδηγίες αντιμετώπισης.

18) Ανάπτυξη των θεμάτων των μεταδοτικών ασθενειών από τα κατοικίδια για την κατάρρευση των μύθων και την ανάδειξη της πραγματικότητας

19) Προβολή όλων των φιλοζωικών συλλόγων που συμμετέχουν στον Τηλεμαραθώνιο και του έργου τους (περιθάλψεις κακοποιημένων ζώων, δράσεις, ενέργειες κλπ)

20) Προβολή όλων των εθελοντικών ομάδων που κάνουν απίστευτη δουλειά σε όλη την Ελλάδα, πολλές από τις οποίες έχουν αναλάβει και στηρίζουν στέγες με πολλαπλούς τρόπους, στηρίζουν προσπάθειες με τροφές και είδη πρώτης ανάγκης, εθελοντική εργασία
(αυτών που συμμετέχουν). Ανάδειξη με αυτόν τον τρόπο της σημασίας και των αποτελεσμάτων του εθελοντισμού.

21) Παρουσίαση - ανάδειξη στρεβλών – προβληματικών - ακραίων καταστάσεων «ζωοφιλίας» (όπως του Χ. Σαμαρά, Σταματάκη κλπ) με σκοπό:
α) την αποφυγή λανθασμένων προτύπων ζωοφιλίας
β) την βοήθεια των ζώων που υπάρχουν σε αυτούς τους χώρους.

Η παρουσίαση δεν θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να «χτυπηθούν» οι άνθρωποι αυτοί αλλά ακριβώς για να αναδειχθούν στην σωστή τους διάσταση το α) και β)

22) Έρανος – συγκέντρωση χρημάτων
Κατά την παρουσίαση του τηλεμαραθωνίου και των συλλόγων που συμμετέχουν να περνάνε στην οθόνη οι λογαριασμοί των συλλόγων και να μπορεί να γίνει κατάθεση απ’ ευθείας στον λογαριασμό του κάθε συλλόγου από το κοινό ή/και μέσω sms ή τηλεφωνήματος που θα έχει συγκεκριμένο αριθμό για κάθε σύλλογο. Έτσι δεν τίθεται θέμα διαχείρισης χρημάτων. Επιπλέον να αναφερθούν οι ανάγκες των συλλόγων σε διάφορα είδη (τροφές, εμβόλια, φάρμακα, αποπαρασιτικά, σπιτάκια, κουβέρτες κλπ) και ο κόσμος να βοηθήσει προσφέροντας τα αντίστοιχα είδη σε όποιον σύλλογο θελήσει απ’ ευθείας.

23) Κινητές μονάδες: (δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση στην κτηνιατρική σχολή της Θες/νίκης)
23α) Ανάπτυξη του θέματος των κινητών μονάδων για στειρώσεις των αδέσποτων ζώων (αλλά και δωρεάν στειρώσεις των δεσποζόμενων ζώων). Μέριμνα για την ανάρρωση των χειρουργημένων ζώων. Να αλλαχθεί το νομικό πλαίσιο (έρευνα του νομικού πλαισίου) εφ’ όσον περιορίζει τις κινητές μονάδες. Προσπάθεια εύρεσης χορηγών που θα τις προσφέρουν και χορηγών που θα τις λειτουργήσουν.
23β) Χορήγηση άδειας σε εθελοντές Κτηνιάτρους από την Ε.Ε. που θα θελήσουν να δουλέψουν στις κινητές μονάδες (Διευκρινίζεται στο σημείο αυτό, ότι στις κινητές μονάδες δεν είναι αποκλειστικό να δουλέψουν μόνο εθελοντές κτηνίατροι από την Ε.Ε. Θα μπορούν να δουλέψουν εθελοντές κτηνίατροι γενικά από την Ελλάδα και από την Ε.Ε. εφ’ όσον το θελήσουν. Από την στιγμή όμως, ή εφ’ όσον δεν μπορούν να δουλέψουν κτηνίατροι από την Ε.Ε. να τους δοθεί άδεια για να μπορούν. Αυτό ζητάμε)

24) Διάθεση χρημάτων και που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα (12.000.000€) Που χρησιμοποιήθηκαν και με ποιές διαδικασίες; Τι ορίζει ο νόμος για την διάθεση χρημάτων, πως μπορεί κανείς να μπει στο πρόγραμμα του νόμου 3170/04; Αν έχουν δοθεί χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχουν διατεθεί και πως;

25) Εισαγωγή φιλοζωικής εκπαίδευσης στα σχολεία
Με α) Διαλέξεις φιλοζωικής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία (σεβασμού απέναντι στην φύση και τα ζώα, αγωγής και συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα γενικά καθώς και συμπεριφορές συνθήκες και υποχρεώσεις που αναλαμβάνονται όταν γίνεται μία υιοθεσία ζώου συντροφιάς, ανάπτυξη της υπευθυνότητας των παιδιών κλπ.)

26) Επέκταση του θέματος και στα ζώα της Άγριας και της θαλάσσιας Ελληνικής Φύσης, όπως λύκοι, αρκούδες, πουλιά, θαλάσσια θηλαστικά… κακοποιήσεις άγριων ζώων, σκόπιμες δηλητηριάσεις, εξαφάνιση ζώων από φυτοφάρμακα, απαγορεύσεις πουλιών που ζουν στην Ελλάδα να κλείνονται σε κλουβιά, θηροφύλακες κλπ. Η αρμοδιότητα για το θέμα αυτό, τι θα παρουσιαστεί που θα πέσει το βάρος κλπ έχει δοθεί στο ΕΚΠΑΖ της Αίγινας. Εφ’ όσον υπάρξει συμμετοχή και από άλλο αντίστοιχο σωματείο που ασχολείται με την άγρια φύση, π.χ. Αρκτούρος , Mom κλπ οι αρμοδιότητες θα ανήκουν σε όλους τους συλλόγους που ασχολούνται με τα ζώα της άγριας Ελληνικής Φύσης.

27) Το θέμα του κυνηγιού.
Α) Λήψη μέτρων για τον περιορισμό της καταστροφής της πανίδας κατά την κυνηγετική και όχι μόνο περίοδο. Απαγόρευση του κυνηγιού κατά τις περιόδους αποδήμησης διαφορετικών ειδών πτηνών για συγκεκριμένους προορισμούς, π.χ. Αφρική. Οι εναέριοι δρόμοι είναι γνωστοί
Β) Αίτημα για κατάργηση του κυνηγιού νομοθετικά. Παρουσίαση των καταστροφικών συνεπειών του στην πανίδα της χώρας.
Γ) Αναφορά στην μερίδα των κυνηγών (όπως συμβαίνει και σε όλα τα κοινωνικά υποσύνολα) που δεν ακολουθεί τους «κανόνες» του κυνηγιού
Δ) Αναφορά στους λαθροκυνηγούς, προβλήματα που δημιουργούνται στην πανίδα της χώρας, μέτρα για την πάταξη του λαθροκυνηγιού και αύξηση των ποινών.
Ε) Κυνηγοί και κυνηγόσκυλα
i) κακομεταχειρίσεις εγκαταλείψεις κλπ
ii) κυνηγετική άδεια μόνο σε όσους έχουν πραγματοποιήσει την ηλεκτρονική σήμανση στα ζώα τους

28) Το θέμα της ένδυσης από γούνες ζώων. – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΓΟΥΝΕΣ - σε συνδυασμό με την κακοποίηση των ζώων για το θέμα αυτό και στο εξωτερικό.
Ναι στις οικολογικές γούνες.

29) Oχι στα Τσίρκο
Ναι στα τσίρκο χωρίς ζώα, με ακροβάτες, κλόουν κλπ. Προβολή της πραγματικότητας της ζωής των ζώων στα τσίρκο για να μην πηγαίνει ο κόσμος.
Νομοθετική ρύθμιση για μη χορήγηση αδειών λειτουργίας τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα.

30) Παραγωγικά – κτηνοτροφικά ζώα. Παρουσίαση και ανάδειξη του θέματος. Λήψη μέτρων για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, μεταφοράς και προπαντός για το όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο θάνατο και σφαγή των παραγωγικών ζώων.

31) Ζώα που χρησιμοποιούνται σε τουριστικές δραστηριότητες, π.χ γαϊδουράκια, σε διάφορες εργασίες, π.χ. άλογα μουλάρια κλπ.


32) Το θέμα των πειραματόζωων.
Έρευνα για τα πειράματα που γίνονται σε ζώα στην Ελλάδα
α) Να δημιουργηθεί ειδική επιτροπή ελέγχου νοσοκομείων, πανεπιστημίων, φαρμακοβιομηχανιών και ερευνητικών κέντρων για τις παράνομες ζωοτομές και πειράματα.
β) Νομοθετική απαγόρευση – κατάργηση των πειραμάτων σε ζώα στην Ελλάδα
γ) Ενημέρωση στο κοινό εταιρειών καλλυντικών που κάνουν πειράματα σε ζώα. (Δεν θα παρουσιαστεί έτσι, αλλά πιθανότατα να παρουσιαστούν εταιρείες που δεν κάνουν πειράματα, βλ στήλη διευκρινήσεων αρχείου «αποτελέσματα ψηφοφορίας θεμάτων τηλεμαραθωνίου»)

33) Τοποθέτηση στο θέμα των ζώων γενικά και των αδέσποτων από την Ελληνική Εκκλησία.
α) Επιστολή στον Προκαθήμενο της Ελληνικής Εκκλησίας Ιερώνυμο και τοποθέτηση του για την στάση της Ελληνικής Εκκλησίας απέναντι στα ζώα και κηρύγματα για τα ζώα στις λειτουργίες της Εκκλησίας

34) Τοποθέτηση των πολιτικών κομμάτων για τα θέματα, των ζώων γενικά, των αδέσποτων και των επιμέρους θεμάτων που θα αναπτυχθούν στον Τηλεμαραθώνιο (μητρώο, κυρώσεις, αστυνομία ζώων, τσίρκο κλπ)

35) Θεραπευτικές ιδιότητες των ζώων (θετικές επιδράσεις στην καταπολέμηση του άγχους, συντροφιά σε ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα, θεραπευτική ιππασία, συνοδοί – οδηγοί τυφλών κ.α.)

36) Παρουσίαση ζώων – σκύλων στην αστυνομία (αντιμετώπιση των ναρκωτικών, εύρεση βομβών, εξουδετέρωση κακοποιών κ.α.), στην ΕΜΑΚ (εύρεση εγκλωβισμένων).

37) Έμφαση στην αντίφαση της βοήθειας που προσφέρουν τα ζώα στον άνθρωπο (π.χ. 35, 36) και τον βάναυσο τρόπο με τον οποίο τους συμπεριφέρεται πολλές φορές άνθρωπος.

38) Εφόσον υπάρξει θετική ανταπόκριση και υψηλή τηλεθέαση στον Τηλεμαραθώνιο να υπάρξει προσπάθεια για δημιουργία μαζικών κινητοποιήσεων κατά το πρότυπο των κινητοποιήσεων των bloggers το καλοκαίρι του 2007 για τα δάση σε άμεσο χρονικό διάστημα μετά από τον Τηλεμαραθώνιο σε πλατείες χωρίς να αποκλεισθούν δρόμοι, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο και ταυτόχρονη χρονική στιγμή, με τα βασικά θέματα – αιτήματα. Η κινητοποίηση θα έχει ήδη προετοιμασθεί μέσω του ιντερνετ και όλων των φιλοζωικών σωματείων και εθελοντικών ομάδων κλπ και θα είναι επαναλαμβανόμενη ανά τακτά χρονικά διαστήματα


Επιστολή προς δημόσια πρόσωπα

Αξιότιμη/με κα/κε ……..,

Με την επιστολή μας αυτή, θα θέλαμε να αναφερθούμε σε ένα θέμα που δεν περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για την χώρα μας, για το οποίο γνωρίζουμε ότι και εσείς είσαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος/η και να σας καλέσουμε να συμμετάσχετε στην προσπάθειά μας

Αφορά στην πολύ άσχημη κατάσταση διαβίωσης των ζώων στην πατρίδα μας (ιδιαίτερα των αδέσποτων), καθώς και στα συχνά και πολλές φορές πρωτοφανούς βαναυσότητας περιστατικά κακοποιήσεων, δηλητηριάσεων, εγκαταλείψεων, θανάτων από ασιτία και άλλου είδους αγριοτήτων σε βάρος τους, από «συνανθρώπους» μας. Η κατάσταση αυτή, καθαυτή, από την μια πλευρά είναι ανήθικη και απάνθρωπη για τους φίλους μας τα ζώα, και από την άλλη δεν τιμά την αξιοπρέπεια της ίδια της ύπαρξής μας. Επιπροσθέτως, στη σημερινή εποχή της ταχύτατης διάδοσης της πληροφόρησης, δυσφημεί τη χώρα μας διεθνώς, αναδεικνύοντας παράλληλα ένα σοβαρό κοινωνικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό έλλειμμα της ελληνικής πολιτείας και κοινωνίας.

Είμαστε από εκείνους που πιστεύουν ότι απαιτείται επιτέλους μια σοβαρή φιλοζωική πολιτική εκ μέρους της οργανωμένης πολιτείας και ταυτόχρονα ευαισθητοποίηση και αλλαγή στάσης εκ μέρους όλων των πολιτών απέναντι στα ζώα (οικόσιτων και της άγριας φύσης), που αποτελούν αναπόσπαστο και ζωτικό μέρος του όλου οικοσυστήματος και περιβάλλοντος της πατρίδας μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια, για την διοργάνωση μιας πολύωρης ενημερωτικής τηλεοπτικής εκπομπής, ενός Τηλεμαραθωνίου Αγάπης για τα Ζώα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την αλλαγή της στάσης της απέναντί τους.

Tην προσπάθεια αυτή, διοργανώνουν μέχρι στιγμής 27 φιλοζωικά σωματεία από όλη την Ελλάδα, 5 εθελοντικές ομάδες και περίπου 30 εθελοντές. Επί του παρόντος, οι διοργανωτές της προσπάθειας, επεξεργάζονται τα θέματα του συνημμένου σχεδίου του τηλεμαραθωνίου (που προέκυψαν από την εμπειρία τους και μέσα από τις πλέον δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες), της συμμετοχής εξεχόντων δημοσίων προσώπων, που με την παρουσία τους κατά την διάρκεια του τηλεμαραθώνιου, μπορούν να επηρεάσουν θετικά την κοινή γνώμη και της αναζήτησης χορηγών, έτσι ώστε να μπορέσει να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της εκπομπής. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί επαφές με μεγάλες εταιρίες και η ΔΕΠΑ Α.Ε. είναι ο πρώτος χορηγός μας, ενώ στην αμέσως επόμενη χρονική περίοδο η δράση μας, θα επικεντρωθεί και στις επαφές για την εύρεση του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού (επιθυμία μας να συμπράξουν περισσότεροι από ένας τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί) στην οποία θα πραγματοποιηθεί ο Τηλεμαραθώνιος.

Με την παρούσα επιστολή μας, σας παρακαλούμε ιδιαίτερα, και ταυτόχρονα σας καλούμε, να εξετάσετε θετικά τη συμμετοχή σας, με την παρουσία σας και την θετική σας στάση, κατά την διάρκεια της εκπομπής του τηλεμαραθωνίου αγάπης για τα ζώα. Θεωρούμε ότι η δική σας συμμετοχή και παρουσία, θα είναι κρίσιμη, αφ’ ενός για την επίτευξη της εκπομπής, και αφ’ ετέρου θα συμβάλει καίρια στην ανθρωπιστική προσπάθεια της αλλαγής νοοτροπίας της Ελληνικής κοινωνίας.

Τα ζώα αποτελούν τους «συνταξιδιώτες μας» στο ταξίδι της ζωής και ο άνθρωπος οφείλει να προσπαθήσει για την απαιτούμενη αειφόρο οικολογική ισορροπία, με σεβασμό και αξιοπρέπεια στην διαβίωση κάθε μορφής έμβιας ζωής. Γιατί ένας κόσμος δίχως ζώα θα είναι ένας άδειος κόσμος.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία θεωρείτε χρήσιμη και απαραίτητη για την διαμόρφωση της απόφασής σας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Με εκτίμηση

-Πάνος Καφφές
Εθελοντής Φιλόζωος
Τηλ: 6972 664033 – panoskaffes@yahoo.gr

-Christiana Berg
Πρόεδρος και Ιδρύτρια Φιλ. Συλλόγου «Χίμαιρα»
Τηλ: 6939 063535 - detectivehimaira@yahoo.gr

Δημοσίευση σχολίου

  1. Χερομαι πολυ που υπαρχουν ακομα ανθρωποι που ενδιαφρερονται για τα ζωα!!!!!!!!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top