Menu


Συμβιώνουν μαζί με τον άνθρωπο στον πλανήτη γη, αλλά πόσα τελικά γνωρίζουμε γι' αυτά τα υπέροχα πλάσματα;

Οι κατσίκες έχουν τόνο στη φωνή τους

prlralz1
Έρευνες έδειξαν ότι, όπως και οι άνθρωποι, οι κατσίκες μπορούν να αλλάξουν τον τόνο της φωνής τους ανάλογα με τις συνθήκες και το περιβάλλον που κινούνται.

Υπάρχει ένα είδος μέδουσας που είναι «αθάνατο»

prlralz2
Αυτό το πλάσμα μπορεί να αναπαράγει τους ιστούς του σώματός του χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα, ουσιαστικά αναπλάθοντας τον εαυτό του. Έχει τη μοναδική ικανότητα, σε συνθήκες στρες ή σε περίπτωση τραυματισμού, να επιστρέφει από την ώριμη ηλικία σε πρώιμο στάδιο.

Οι πιγκουίνοι κάνουν πρόταση γάμου στην αγαπημένη τους

prlralz3
Τα συγκεκριμένα ζώα, όταν επιλέγουν έναν σύντροφο γίνεται το εξής: Το αρσενικό θα κάνει πρόταση στο θηλυκό με ένα βότσαλο ως σύμβολο της αγάπης του.

 Οι ελέφαντες έχουν πολύ ιδιαίτερες κοινωνικές συνήθειες

prlralz4
Οι ελέφαντες μπορούν να κλάψουν και να γελάσουν. Επίσης κάνουν κάποιου είδους τελετές για να υποδεχτούν ένα νέο μέλος στην οικογένεια ή να αποχαιρετίσουν κάποιον που πέθανε.

Οι αγελάδες έχουν στενούς φίλους

prlralz5
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αγελάδες είναι πολύ κοινωνικές και μπορούν να έχουν έναν αγαπημένο φίλο ανάμεσα στο κοπάδι τους. Εάν διαχωριστούν από αυτόν τον φίλο, μπορεί να έχουν άγχος.

Τα τραγούδια της φάλαινας εξαπλώνονται όπως και η ανθρώπινη μουσική

prlralz6
Σε περιοχές που ζουν πολλές φάλαινες, τραγουδούν όλες το ίδιο τραγούδι. Πολλές φορές αυτοί οι ήχοι που μοιάζουν με τραγούδι, ταξιδεύουν σε άλλες ομάδες φαλαινών, οι οποίες το μαθαίνουν και αυτές, όπως κάνουν και οι άνθρωποι με τις μουσικές.

Τα στρείδια μπορούν να αλλάξουν φύλο

prlralz7
Ανάλογα με το ποιο είναι το πιο χρήσιμο για την κάθε περίοδο ζευγαρώματος, τα στρείδια μπορούν να αλλάξουν το φύλο τους.

Οι αρσενικοί ιππόκαμποι κρατούν τα μικρά τους

prlralz8
Οι ιππόκαμποι είναι μονογαμικοί. Όταν πρόκειται να ζευγαρώσουν, τα αρσενικά μεταφέρουν γονιμοποιημένα αυγά σε ένα μέρος μέχρι να είναι έτοιμα να γεννηθούν. Οι ιππόκαμποι κρατούν επίσης τις ουρές των μικρών τους όταν κολυμπούν, με τον ίδιο τρόπο που οι άνθρωποι κρατούν τα χέρια τους.

Τα θηλυκά λιοντάρια έχουν στενές σχέσεις για μια ζωή

prlralz9
Τα θηλυκά λιοντάρια που είναι αδέρφια μένουν μαζί για όλη τους τη ζωή. Όταν αποκτήσουν παιδιά, τα θηλυκά παραμένουν με τις μητέρες και τις θείες τους ενώ τα αρσενικά ανεξαρτητοποιούνται.

Ο μανάτος αποτέλεσε έμπνευση για το μύθο της γοργόνας

prlralz10
Τα συγκεκριμένα ζώα, όταν έτρωγαν στην επιφάνεια του ωκεανού, είχαν μερικές φορές φύκια κολλημένα γύρω από τα κεφάλια τους, που έμοιαζαν με μακριά μαλλιά. Αυτό, σε συνδυασμό με τις ουρές τους, οδήγησε πολλούς ναυτικούς να πιστέψουν ότι είχαν δει μια γοργόνα.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top