Menu

ζωακια
Γάτα βαν Τουρκίας Turkish Van
Γάτα βαν Τουρκίας Turkish Van
Οι Van είναι γάτες που θέλουν να είναι με τους ανθρώπους. Έχουν εξοικιωθεί εδώ και πολλά χρόνια να μοιράζονται την κατοικία με εμάς. Είναι μια μεγαλόσωμη φυλή γάτας που τα αρσενικά μπορεί να φτάσουν μέχρι τα 7 με 8 κιλά σε βάρος και τα θηλυκά τα 6 με 7 κιλά. Το σώμα της είναι λίγο πιό μακρύ από το ύψος της με τα πίσω πόδια λίγο πιό μεγάλα από τα μπροστά και δύο ειδών τρίχες στο γούνινο μανδύα της που την προφυλάσει από το νερό και ενεργεί σχδόν σαν αδιάβροχο. Η φουντωτή ουρά της διατηρείται χειμώνα καλοκαίρι, ενώ η γούνα της και κυρίως γύρω από το λαιμό της πέφτει στις ζεστές μέρες και ξαναφουντώνει στις πιό κρύες μέρες του χειμώνα.

Το χαρακτηριστικό της είναι το άσπρο της σώμα ενώ στι κεφάλι μπορεί να πρέπει να έχει άλλα χρώματα σαν στάμπες και το ίδιο διαφορετικό χρώμα πρέπει να έχει και στην ουρά της. Είναι μια πολύ έξυπνη και προσαρμόσιμη γάτα και δεν παρουσιάζει πολλά ιατρικά προβλήματα. Το 1955 σε δύο Βρεττανίδες, την Laura Lushington και την Sonia Halliday, δόθηκαν, από ένα ταξίδι τους στην Τουρκία, δύο γάτες που ζούσαν εκεί και εκείνες αποφάσισαν να τις φέρουν στην Αγγλία. Τα ζώα προσαρμόστηκαν πάρα πόλυ καλά και γέννησαν γατάκια και οι δύο γυναίκες αποφάσισαν να εντάξουν τα ζώα αυτά σε μιά καινούργια ράτσα που της έδωσαν το όνομα της χώρας από όπου προέρχονταν και το van είναι μια λίμνη στην αντίστοιχη χώρα. Ισως για αυτό αυτές οι γάτες αγαπούν το νέρο γιατί έζησαν κόντα σε αυτή την λίμνη. Το εγχείρημα πέτυχε και ιδού η Βαν Τουρκίας.

Θέλετε μια γάτα που να κολυμπάει; Αυτή είναι η Turkish Van, μια γάτα από την Τουρκία που έχει αυτό το χάρισμα, να της αρέσει και όχι να φοβάται το νερό.Μπορεί να έχει μπλέ ή καφετιά μάτια , η ουρά της να είναι μάλλον φουντωτή αλλά η ικανότητάς της στο κολύμπι δίνει σε αυτή τη γάτα την ιδιαιτερότητά της.Μιά ακόμα ιδιαιτερότητα στο τρίχωμά της, η γάτα Βαν της Τουρκίας είναι πάντα με άσπρο τρίχωμα σε όλο της το σώμα εκτός από την ουρά και το κεφάλι της που έχει άλλου χρώματος πινελιές.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top