Menu

zoakia
Η γάτα μέσα από τα μάτια μας
Την εναντίωση μας στην φιλοζωία «πολυτελείας» και στα φεστιβάλ που παρουσιάζουν τα ζώα ως καθαρόαιμα αξεσουάρ για κάθε χρήση την αναφέρουμε συχνά και με κάθε τρόπο γι’ αυτό και προτείνουμε την υιοθεσία αδέσποτων ζώων ώστε να σωθούν από τους δρόμους και τους κινδύνους ενώ κατακρίνουμε την αγορά ζώων λες και είναι απλά εμπορεύματα ή προϊόντα που μας κάνουν για λίγο ή πολύ χαρούμενους.

Γι’ αυτό και έχουμε χαρακτηρίσει ως σούπερ μάρκετ εξωτικών ειδών και ζώων ράτσας το φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει» (Pets Today) και άλλες παρόμοιες εκθέσεις που διοργανώνονται στη χώρα μας. Εντούτοις στο Φεστιβάλ «All About Cats» που θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Φεβρουαρίου από τις 10:00 έως τις 20:00 στο Μαρούσι στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO (Λεωφ. Κηφισίας 39) διαβάζουμε ότι θα υπάρχουν πολλά περίπτερα συλλόγων, σωματείων και εθελοντικών ομάδων που προσφέρουν κοινωνινό έργο βοηθώντας γάτες.

Το φεστιβάλ αυτό απευθύνεται σε εκείνους που αγαπούν «γάτες ράτσας και ταράτσας» και κατά τη διάρκεια του διήμερου μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποιες διαλέξεις στις οποίες ειδικοί θα αποκαλύψουν μύθους και αλήθειες γι’ αυτά τα αιλουροειδή αλλά θα καταρρίψουν και ψεύδη αναφορικά με τους κινδύνους που ελλοχεύει η συγκατοίκηση μας και η συνύπαρξη μας με αυτά τα υπέροχα πλάσματα.

zoakia

Τι αξίζει να παρακολουθήσετε και είναι μάλιστα δωρεάν

Σάββατο: 11:00 – 13:30 Γάτες Φιλοζωία και Κοινωνική Ευθύνη
«Διαχείριση γατοποικίας» Ακριβή Κατηφόρη, πρ. συλλόγου «Αδεσποτολόγιο».
«Φροντίδα ανάπηρης γάτας» Δήμητρα Μαρουσάκη, Φιλοζωικό Σωματείο Γαλατσίου.
Σάββατο: 14:30 – 16:30 Γάτες και Ευ Ζην
«Γάτες και Φυτά» Γιάννης Γρύλλης, γεωπόνος.
«Γατομπάλκονο» Ακριβή Κατηφόρη, πρ. συλλόγου «Αδεσποτολόγιο».
«Γάτα και αμμολεκάνη, μια ευαίσθητη σχέση» Marylin Peters, Bsc, Σύμβουλος συμπεριφοράς και πρόνοιας ζώων.
Σάββατο: 16:30 – 17:30 Γάτα και Άνθρωπος
«Τοξόπλασμα και Εγκυμοσύνη. Αντιμετωπίζοντας τον Μύθο» Σωτήριος Σακαρέλης, γυναικολόγος, Ιωάννης Παπακωνσταντής, κτηνίατρος ζώων συντροφιάς.
Σάββατο: 18:00 – 19:00 Η Συμπεριφορά της Γάτας
«Η Συμπεριφορά της Γάτας» Dr Χρήστος Καραγιάννης, κτηνίατρος, συμπεριφοριστής.
Κυριακή: 11:00 – 12:30 Γάτες Φιλοζωία και Κοινωνική Ευθύνη
«Γνωρίζουμε τον Πέπε» Μανωλία Σφακιανάκη, λογοθεραπεύτρια.
«Υπεύθυνη ιδιοκτησία και νομοθεσία» Μάνθος Αρμπελιάς αντιπρόεδρος Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.
Κυριακή: 12:30 – 13:30 Η συμπεριφορά της γάτας
«Πως εκδηλώνει η γάτα μας τα συναισθήματα της» Dr Χρήστος Καραγιάννης, κτηνίατρος, συμπεριφοριστής.
Κυριακή: 13:30 – 14:30 Γάτα και Άνθρωπος
«Μυκητιάσεις Δέρματος. Άλλος ένας σύνδεσμος ανθρώπου και γάτας: Μύθοι & Πραγματικότητα» Δημήτριος Σγουρός, δερματολόγο-αφροδισιολόγος, Ιωάννης Παπακωνσταντής, κτηνίατρος ζώων συντροφιάς.
Κυριακή: 17:00 – 19:00 Γάτες και Ευ Ζην
«Η μαγική γάτα» Marylin Peters Bsc, Msc, σύμβουλος συμπεριφοράς και πρόνοιας ζώων.
«Grooming Tips» Φλώρα Σαρτζετάκη, γκρούμερ.
«Σπίτι φιλικό και γάτες» Ακριβή Κατηφόρη πρ. συλλόγου «Αδεσποτολόγιο»

Αν η γάτα σας έχει κάποια συγκεκριμένη συμπεριφορά που αναζητάτε να βρείτε την αιτία της, στείλτε εδώ την απορία σας και μετά το τέλος των ομιλιών του δρ Καραγιάννη: «Γιατί η γάτα μου;» και «Πως εκδηλώνει η γάτα μας τα συναισθήματα της;» θα υπάρχει χρόνος για να συζητηθούν οι πιο ενδιαφέρουσες συμπεριφορές.

zoakia
Φεστιβάλ και για αδέσποτες ψιψίνες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές: «Σε αυτό το φεστιβάλ θέση έχουν όλες οι γάτες και όλοι οι άνθρωποι που τους αρέσουν οι γάτες. Μέχρι σήμερα στη χώρα μας υπήρχαν εκδηλώσεις εξειδικευμένες είτε για καθαρόαιμες είτε για αδέσποτες γάτες, αφήνοντας τις οικόσιτες και τους γατόφιλους ξεχασμένους σε μια ρομαντική γωνιά. Το All About Cats ήρθε ώστε να αποδείξει ότι οι γάτες μας ενώνουν, ότι κάθε γάτα είναι εξίσου σημαντική είτε πρόκειται για γάτα σπιτιού, είτε καθαρόαιμη είτε πρώην αδέσποτη. Τιμούμε τις γάτες, αγαπάμε τις γάτες, μαθαίνουμε για τις όλες τις γάτες.



To All About Cats είναι το πρώτο και μοναδικό μέχρι και σήμερα διαδραστικό φεστιβάλ γάτας, που αγκαλιάζει όλων των ειδών τις γάτες και τους ανθρώπους τους κάτω από μια στέγη. Με πρώτο βασικό συστατικό τον σεβασμό απέναντι σε όλες τις γάτες, αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες και τους προβληματισμούς του κάθε γατόφιλου και δημιουργήσαμε ένα φεστιβάλ για να τιμήσουμε και να μοιραστούμε την απόλυτη εμπειρία του να ζεις, να φροντίζεις και να μοιράζεσαι τη ζωή σου με μια γάτα. Σε αυτό το φεστιβάλ η κάθε γάτα και ο κάθε άνθρωπος πίσω από την κάθε γάτα έχει τη δική του θέση, και όλοι μαζί συνθέτουμε ένα μωσαϊκό με πλήθος συναισθημάτων και εμπειριών.

zoakia
Είναι μοναδικές, είναι χαδιάρες, χαριτωμένες, χουρχουριστές είναι οι γάτες της Ζ.Ε.Η. και θα έχετε την ευκαιρία να τις γνωρίσετε από κοντά στο «All About Cats».

Στο φεστιβάλ αυτό θα γνωρίσετε γάτες που κάνουν τον κόσμο μας ένα καλύτερο μέρος, βοηθώντας παιδιά και άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη, θα γνωρίσετε ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο να σώζουν γάτες από το δρόμο και να κάνουν τις γειτονιές μας να μοιάζουν με μικρά στολίδια, με φροντισμένες και στειρωμένες γατούλες, θα γνωρίσετε εκτροφείς που με υπευθυνότητα εκτρέφουν επιλεκτικά και συνεχίζουν να διαφυλάσσουν το γενετικό υλικό των καθαρόαιμων, αλλά θα έχετε τη δυνατότητα να μάθετε από τους καλύτερους και τους πιο έμπειρους γατoανθρώπους μυστικά που θα κάνουν τη ζωή σας με την γάτα σας πιο ποιοτική και πιο πραγματική. Με ψηλά το κεφάλι και την ουρά ελάτε να νιαουρίσουμε όλοι μαζί σε ένα φεστιβάλ που θα γίνει θεσμός!».
Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό ανεβάζοντας τη φωτογραφία της γάτας σας και κερδίστε τη διατροφή της για 3 μήνες! Περισσότερες πληροφορίες για την συμμετοχή σας εδώ: http://s.heyo.com/324728

zwakia
Στο περίπτερο του σωματείου S.C.A.R.S. πράματα και θάματα!

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top