Menu

ZWAKIA
Αετοί θα συλλαμβανουν drones!
Ειδικά εκπαιδευμένοι αετοί για χρήση εναντίον drones από την ολλανδική αστυνομία!
Η εξάπλωση των drones κάθε είδους έχει προκαλέσει αύξηση του ενδιαφέροντος όσον αφορά την αντιμετώπιση/ παρεμπόδισή τους, και πολλές εταιρείες έχουν αναπτύξει ή αναπτύσσουν μέσα για την εξουδετέρωση τηλεκατευθυνόμενων «παρείσακτων».
Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις, οι λύσεις που επιλέγονται ανάγονται στο παρελθόν: Σε βίντεο το οποίο δημοσιοποιήθηκε στο Διαδίκτυο, φαίνεται μια από τις ιδέες της αστυνομίας της Ολλανδίας, που, ούτε λίγο ούτε πολύ, είναι η εκπαίδευση αετών για κυνήγι drones.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η ολλανδική αστυνομία συνεργάστηκε με την εταιρεία Guard from Above για την εκπαίδευση των αετών στο εν λόγω κυνήγι- με τα φονικά αρπακτικά να εκπαιδεύονται να αντιμετωπίζουν τα τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη όπως θα αντιμετώπιζαν κανονικά θηράματα, τα οποία θα κυνηγούσαν για να τραφούν.
«Το πουλί βλέπει το drone ως θήραμα και το πάει σε μια ασφαλή περιοχή, όπου δεν απειλείται από άλλα πουλιά ή ανθρώπους» αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας. Όσον αφορά την ασφάλεια των αετών, που μπορεί να τραυματιστούν από τους έλικες του drone που κυνηγούν, η ολλανδική αστυνομία φαίνεται ότι εργάζεται και για την ανάπτυξη ειδικών προστατευτικών «ρούχων» για τα πουλιά.
Σημειώνεται πως από τότε που τα drones έγιναν διαθέσιμα στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, έχουν αυξηθεί τα περιστατικά με κοντινά και δυνάμει επικίνδυνα περάσματα δίπλα από αεροσκάφη, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος χρήσης τους από τρομοκράτες.
Politie zet roofvogels in om vijandige drones uit de lucht te halen

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top