Menu

Κακοποιημένα βρήκαν σήμερα τα δύο από τα τρία κουταβάκια που φρόντιζαν η Ειρήνη και η Δήμητρα δύο μέλη της Ζωοφιλικής Ομάδας
Εθελοντών Σαλαμίνας (Ζ.Ο.Ε.Σ.) στην περιοχή Αμπελάκια κοντά στο νεκροταφείο.Οι γυναίκες είχαν φτιάξει ένα σπιτάκι για τα σκυλάκια που είναι μόλις 45 ημερών και πήγαιναν εκεί για να τα ταΐσουν. Σήμερα βρήκαν το ένα ζωντανό, το δεύτερο λιωμένο και το τρίτο τραυματισμένο και πεταμένο σε κάδο σκουπιδιών ενώ το σπιτάκι τους κάποιος το είχε διαλύσει.Το τραυματισμένο μωρό μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της Μαριλένας Καλοειδά και εκεί διαπιστώθηκε ότι έχει σπασμένα δόντια και είναι χτυπημένο στο κεφάλι. Το κουταβάκι, στο οποίο δίνεται αντιβίωση, φροντίζει στο σπίτι της η Μαριάννα Χατζή η οποία έβγαλε και τη σχετική φωτογραφία.Άλλο ένα έγκλημα εις βάρος ανυπεράσπιστων πλασμάτων που θα μείνει ατιμώρητο.

ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΚΥΛΟ
Στις 09:00 το πρωί της 25ης Φεβρουαρίου 2015 στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Άρτας θα δικαστούν τα τρία αγόρια, που έκαψαν έξω από τα δικαστήρια της περιοχής έναν σκύλο – τον Φοίνικα – και ανέβασαν το βίντεο του βασανισμού του ζώου στο facebook στις 26 Σεπτεμβρίου 2014.Η δίκη θα είναι δημόσια – κάτι που μας παραξενεύει ιδιαιτέρως – και δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι ανήλικοι είναι τσιγγάνοι. Το τονίζουμε γιατί πρόσφατα στη Σύρο η δίκη ενός παιδιού που σκότωσε ένα γατάκι έγινε κεκλεισμένων των θηρών γι’ αυτό και μας ξενίζει ο διαφορετικός τρόπος που αντιμετωπίζονται οι ανήλικοι δράστες.Μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση θα είναι η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας Μαρία Τζουβάρα η οποία εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι στη δίκη θα καταθέσει και το μέλος του συλλόγου τους Αφροδίτη Γκανιάτσα, που βρήκε το καμένο ζώο και ο κτηνίατρος Γιώργος Τρομπούκης ο οποίος το περιέθαλψε.
Ανεξίτηλα τα σημάδια από τα εγκαύματα τέσσερις μήνες μετά την κακοποίηση του.Ο Φοίνικας είναι πια καλά στην υγεία του μετά από πολύμηνη θεραπεία και νοσηλεία την Κτηνιατρική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Ζει πια με την οικογένεια της Κατερίνας Τσέρτου στη συμπρωτεύουσα και όλα δείχνουν πως χάρη στην αγάπη που δέχτηκε μετά τον βασανισμό του έχει ξεχάσει τον πόνο που τράβηξε καθώς το 50% του σώματος του είχε καεί.




Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top