Menu

Σε ένα μικρό χωριό της Μ. Βρετανίας, στο προαύλιο μιας εκκλησίας βρίσκεται το αρχαιότερο δέντρο της χώρας και ίσως και ολόκληρης της Ευρώπης.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό πουρνάρι ηλικίας άνω των 5.000 ετών, το οποίο σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, βρίσκεται στο χωριό Defynnog στην περιοχή Powys της Ουαλίας.
Ειδικοί επιστήμονες έκαναν διάφορες μελέτες για να διαπιστώσουν την ηλικία του αρχαίου αυτού δέντρου –συμπεριλαμβανομένης της χρονολόγησης με τη βοήθεια DNA, αλλά και δακτυλίων- και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το δέντρο που βρίσκεται στον αυλόγυρο της εκκλησίας St Cynog είναι το αρχαιότερο που υπάρχει στη χώρα.Ο ειδικός εμπειρογνώμων Janis Fry, ο οποίος μελετά τα πουρνάρια για περισσότερα από 40 χρόνια, δήλωσε στην εφημερίδα: «Είμαι πεπεισμένος ότι πρόκειται για το αρχαιότερο δέντρο της Ευρώπης. Φυτεύτηκε στη βόρεια πλευρά του αρχαίου τύμβου, όπου βρίσκεται τώρα ένα νεκροταφείο, πιθανόν προς τιμήν κάποιου νεολιθικού οπλαρχηγού. Είναι τόσο παλιό που έχει χωριστεί στα δύο, με τον ένα κορμό να έχει πλάτος 12 μέτρα και τον άλλο 6».

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top