Menu

Addis Ababa lions
Στην έρευνα πρωτοστάτησε το πανεπιστήμιο του Γιορκ στη Βρετανία ενώ σε αυτήν συμμετείχε και το ινστιτούτο εξελικτικής ανθρωπολογίας Max Planck που βρίσκεται στη Γερμανία.

Στο πλαίσιο της έρευνας πραγματοποιήθηκε τεστ DNA στα 15 από τα 20 λιοντάρια που ζουν στο ζωολογικό κήπο και το οποίο αποκάλυψε ότι αποτελούν μια ξεχωριστή γενετική ομάδα από τα λιοντάρια της ανατολικής και της νότιας Αφρικής.

Όπως δήλωσε μάλιστα ο Michael Hofreiter από το πανεπιστήμιο του Γιορκ: «Τα αρσενικά λιοντάρια είναι τα τελευταία στον κόσμο που έχουν σκούρες χαίτες, ενώ είναι οι απευθείας απόγονοι των λιονταριών που προέρχονται από αυτά που ανήκαν στον αυτοκράτορα Sellassie, που ίδρυσε τον κήπο το 1948».

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν από τους λιγοστούς πληθυσμούς λιονταριών που επιβιώνουν μέχρι σήμερα σε ζωολογικούς κήπους καθώς τα λιοντάρια της Μπαρμπάρια στη Βόρεια Αφρική και του Ακρωτηρίου της Νότιας Αφρικής έχουν ήδη εξαφανιστεί από την άγρια φύση.

«Καθώς ο πληθυσμός της Αιθιοπίας από λιοντάρια μειώνεται, κυρίως λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας, πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια για τη διατήρηση αυτού του πληθυσμού ώστε να κρατηθεί η γενετική κληρονομιά ζωντανή», συμπληρώνει η Susann Bruche επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης που δημοσιεύεται στο «European Journal of Wildlife Research».


Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top