Menu

Ακόμα δεν πρόλαβε να μπει ο νέος χρόνος, όμως οι υπάνθρωποι πρόλαβαν χωρίς κανένα έλεος και σκόρπισαν τον θάνατο σε 10 σκυλιά, στην περιοχή της Ελιάς, που είναι το κεντρικότερο και το πιο τουριστικό σημείο της Βέροιας.

Τα ζώα, που πέθαναν από τα δηλητήρια, ήταν αδέσποτα της περιοχής αλλά και ιδιόκτητα σκυλιά, που είχαν την ατυχία να περάσουν από εκείνο το σημείο χθες το πρωί κατά τη διάρκεια της καθημερινής τους βόλτας. Η Βάσω Τάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας «ΖΩ.Η.» και γνωστή και ως δικηγόρος με έντονη φιλοζωική δράση, εμφανώς σοκαρισμένη και από αυτό το έγκλημα τονίζει:

«Χάσαμε τους πιστούς μας φίλους, χάσαμε τον πολιτισμό μας, χάσαμε την ανθρωπιά μας. Πάνω από 10 τα θύματα της θηριωδίας. Πότε επιτέλους θα χορτάσουν αίμα; Πότε επιτέλους αυτή η κοινωνία θα αντιδράσει στη βία; Όταν θα χτυπήσει την πόρτα του καθενός; Όταν κάποιο παιδί πιάσει στα χέρια του - πράγμα που απευχόμαστε - αυτά τα ισχυρά δηλητήρια που είχαν διασκορπιστεί στο πλακόστρωτο της πιο πολυσύχναστης πλατείας της πόλης;

Μήπως η παρουσία των αδέσποτων δεν ταίριαζε στα χλιδάτα μαγαζιά της περιοχής; Μήπως δεν έπρεπε να τα βλέπουν οι τουρίστες; Όπως και να έχει, το μόνο σίγουρο είναι, ότι επρόκειτο περί προσχεδιασμένου και οργανωμένου σχεδίου εξόντωσης των αδέσποτων της περιοχής. Την πλήρωσαν βέβαια και κάποια άτυχα δεσποζόμενα, παράπλευρες απώλειες.

Ως σύλλογος και ως λίγοι εθελοντές προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, προσπαθήσαμε να σώσουμε κάποια από αυτά μεταφέροντάς τα άμεσα σε κτηνίατρους, καταθέσαμε μηνύσεις στην Αστυνομία, ζητήσαμε τοξικολογικές εξετάσεις, αλλά η δύναμή μας είναι πολύ μικρή, μπροστά στην δύναμη, που θα μπορούσε να επιδείξει μια οργανωμένη Πολιτεία, η οποία όμως αδιαφορεί για το θέμα του βασανισμού και της κακοποίησης των ζώων, με συνέπεια να συνεχίζονται τα εγκλήματα σε βάρος τους. Η σιωπή των αρμοδίων εκκωφαντική.

Σε μια εποχή που έχουμε χάσει ως λαός την αξιοπρέπειά μας, ας κρατήσουμε τουλάχιστον κάποια ψήγματα πολιτισμού και ας εναντιωθούμε σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος αδύναμων πλασμάτων. Καλούμε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την ταυτότητα των δραστών να ενημερώσει τις διωκτικές Αρχές ή τον σύλλογο».

Η λέξη «βασανίζομαι» γραμμένη στον τοίχο πίσω από τον νεκρό σκύλο αξίζει όσο χίλιες... Στην Ελλάδα τα ζώα μόνο βασανίζονται από τους ανθρώπους, είτε αυτοί είναι Έλληνες, Αλβανοί, ή άλλης εθνικότητας!
http://www.zoosos.gr/article/827/xepastrepsan-me-pholes-skulia-ston-pio-touristiko-pezodromo-tes-veroias

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top