Menu

Το hamster-χάμστερ είναι το πιο σύνηθες κατοικίδιο τρωκτικό. Πατρίδα του είναι οι στέπες της ερήμου. Το γνωστότερο είδος είναι το Χάμστερ Γκολντ που κατάγεται από τη Συρία. Ένας καθηγητής πριν από 70 χρόνια το ανακάλυψε και το έφερε στη Δύση, σαν κατοικίδιο, όπου γρήγορα προσαρμόστηκε σ' αυτόν τον καινούργιο του ρόλο. Δυστυχώς έχει εκλείψει από το φυσικό του περιβάλλον από τα τέλη του 80. Αν αποφασίσετε να αποκτήσετε ένα ή περισσότερα, σας δίνουμε εδώ μερικές χρήσιμες πληροφορίες.

Το χάμστερ είναι το πιο σύνηθες κατοικίδιο τρωκτικό. Πατρίδα του είναι οι στέπες της ερήμου. Το γνωστότερο είδος είναι το Χάμστερ Γκολντ που κατάγεται από τη Συρία. Ένας καθηγητής πριν από 70 χρόνια το ανακάλυψε και το έφερε στη Δύση, σαν κατοικίδιο, όπου γρήγορα προσαρμόστηκε σ' αυτόν τον καινούργιο του ρόλο. Δυστυχώς έχει εκλείψει από το φυσικό του περιβάλλον από τα τέλη του 80. Αν αποφασίσετε να αποκτήσετε ένα ή περισσότερα, σας δίνουμε εδώ μερικές χρήσιμες πληροφορίες.


Συνήθειες των χάμστερ

- Τα χάμστερ είναι από τη φύση τους νυκτόβια. Αυτό σημαίνει ότι τη νύχτα είναι σε συνεχή κίνηση και την ημέρα χρειάζονται απόλυτη ησυχία. Όταν όμως είναι ξύπνια είναι τόσο ζωηρά και δημιουργούν τόσο κέφι, που συνεχώς ασχολείστε μαζί τους. Συνήθως δραστηριοποιούνται νωρίς τα ξημερώματα και αργά το απόγευμα.

- Τα χάμστερ πλένονται συχνά; Δεν έχει να κάνει με ματαιοδοξία. Το χάμστερ περιποιείται με αυτόν τον τρόπο το δέρμα του, το οποίο είναι παραγεμισμένο με αέρα και λειτουργεί ως μονωτικό της Θερμότητας του σώματός του.


- Τα χάμστερ τα πηγαίνουν καλά με τους ανθρώπους; Είναι μια καθαρή προφύλαξη για να μεγαλώσουν. Με τον τρόπο αυτό θα επιβληθούν στους εχθρούς τους και θα τους τρέψουν σε φυγή.


Τα χάμστερ αποθηκεύουν την τροφή τους; Παλιά στην έρημο αντιμετώπιζαν τόσους πολλούς φυσικούς κινδύνους, όσο κανένα άλλο ζώο. Έτσι το χάμστερ για να είναι σίγουρο, μαζεύει πρώτα την τροφή του και έπειτα πηγαίνει στη φωλιά του και την τρώει με ησυχία.


Φροντίδα


Με το χάμστερ, τον μεγάλο «πλακατζή», είναι όπως και με τα υπόλοιπα αγαπημένα μέλη της οικογένειας. Όταν το βοηθάτε να προσαρμοστεί και ανταποκρίνεστε στις ανάγκες του είδους του, δημιουργείται αμέσως μια στενή φιλία. Όταν έχετε ένα χάμστερ πρέπει να του παρέχετε τη σωστή διατροφή, στήριξη και φροντίδα. Και εκτός από αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν δίπλα του να αποκτούν ευθύνες.

Πώς να το κρατάτε


Να το κρατάτε με πολύ αγάπη. Κατ' αρχήν χρειάζεται αγκάλιασμα με τις άκρες των δακτύλων, κάτι που είναι εύκολο να το μάθετε. Αν κάποιος το αρπάξει με δύναμη, θα το κάνει να πονέσει. Αν το πιάσετε πολύ χαλαρά, μπορεί να γλιστρήσει και να πέσει από τα χέρια σας. Προσοχή!!! Καμιά φορά τα χάμστερ αφήνονται να πέσουν. Δεν έχουν καλή όραση γι αυτό συνιστούμε να τους μιλάτε πριν τα πιάσετε, ώστε να μην ξαφνιαστούν όταν ένα μεγάλο χέρι τα αρπάξει από το πουθενά (συχνά δαγκώνουν).
Η καλύτερη ώρα για να ασχοληθούμε με τα χάμστερ είναι το απόγευμα, που τους αρέσει. Δεν πρέπει ποτέ να προσπαθήσουμε να τα ξυπνήσουμε μόνο και μόνο επειδή έχουμε κέφι και όρεξη. Τα χάμστερ πρέπει να εμπιστευτούν τη φροντίδα σας και να συνηθίσουν τη μυρωδιά σας. Μια λιχουδιά πότε-πότε κάνει θαύματα.

Απαλά χάδια. Έχουν μαλακό δέρμα και ξεγλιστρούν εύκολα από τα άπειρα χέρια. Μην τα ξυπνάτε για να τα χαϊδέψετε. Τα χάμστερ δεν πέφτουν σε χειμερία νάρκη, όμως όταν κάνει πολύ κρύο παθαίνουν ένα είδος σοκ, κάτι σαν επιφανειακό κώμα, από το οποίο αν δεν συνέλθουν σύντομα θα πεθάνουν από αφυδάτωση. Για να επαναφέρει κανείς ένα χάμστερ από το σοκ μπορεί να το βάλει κοντά σε φωτιά και να το τυλίξει σε μία ζεστή πετσέτα, ενώ ταυτόχρονα του κάνει μασάζ για να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος.

Το "σπίτι" τους

Τα χάμστερ χρειάζονται ένα ήσυχο μέρος έτσι ώστε να μπορούν να κοιμηθούν ανενόχλητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτά τα ζωάκια δεν ανέχονται το ρεύμα αέρος. Επίσης δεν ανέχονται καθόλου την απευθείας έκθεση στον ήλιο και το υπερβολικό φως. Σε γενικές γραμμές, βολεύονται σε μεταλλικά κλουβιά και πλαστικά ή γυάλινα terrariums. Αν επιλέξετε γυάλινη κατοικία προσέξτε τα θέματα εξαερισμού. Ήσυχο μέρος κατά την ημέρα και μέρος που μπορούν να κάνουν φασαρία το βράδυ. Ο χώρος διαμονής τους πρέπει να είναι ζεστός και τρυφερός γι αυτό διαλέξτε καλό υπόστρωμα. Οι εφημερίδες αντικαθιστούν τα υλικά που θα βρείτε στο εμπόριο.

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία που θα κάνουν χαρούμενο το χάμστερ σας, είναι το πάτωμα του κλουβιού. Θα χρειαστεί να το καλύψετε με μία μαλακή και άνετη επιφάνεια που αρέσει στα χάμστερ αλλά και που απορροφάει τις δυσοσμίες. Το πιο κοινό είναι να χρησιμοποιήσετε ροκανίδια.

Υπάρχει ειδικό ροκανίδι στο εμπόριο, μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτό ή αντίστοιχο, όχι όμως ροκανίδι κέδρου, γιατί προκαλεί ενοχλήσεις στα χάμστερ. Το πεύκο προκαλεί λιγότερα προβλήματα σε σχέση με αυτό του κέδρου. Στην περίπτωση που επιλέξετε να μην αγοράζετε το ροκανίδι, να αποφύγετε το πριονίδι – σκόνη, γιατί ερεθίζει τα μάτια τους.

Οποιαδήποτε μορφή εμποτισμένου με μυρωδικά ξύλου, θα πρέπει να αποφεύγεται, δεδομένου ότι αυτά μπορεί να προκαλέσουν ενόχληση. Τα ροκανίδια από σκληρό ξύλο όπως αυτό της λεύκας ή αυτά που προορίζονται για τα μικρά κατοικίδια, τα οποία φτιάχνονται από πολτό ξύλου, είναι τα ασφαλέστερα που μπορείτε να χρησιμοποιείτε για το πάτωμα του κλουβιού.

Δραστηριότητες

Τα χάμστερ έχουν αναρριχητικό χάρισμα και πολλές ακροβατικές ικανότητες. Έχουν φαντασία χωρίς όρια και τους αρέσει να αναρριχούνται σε σκάλες. Μπορούν να σκαρφαλώσουν στα πλάγια κάγκελα του κλουβιού τους ή σε σκαλίτσα από ξύλο. Όταν το χάμστερ θέλει κάτι ακόμα, δώστε του μια τραμπάλα ή μια ρόδα για να ασχολείται. Το τρέξιμο είναι η ζωή τους. Από τη φύση τους κάνουν αρκετά χιλιόμετρα καθημερινά. Είναι πολύ δυνατά για τόσο μικρά ζώα. Γι' αυτό στο κλουβί τους χρειάζονται απαραίτητα ρόδα για τρέξιμο. Τους αρέσει να απασχολούνται με παιχνίδια και ρόδες. Η απίστευτη ενεργητικότητά τους διοχετεύεται μόνο στη ρόδα, ειδικά το βράδυ. Φροντίστε να είναι σταθερή, γιατί τα μικρά ποδαράκια τους μπορεί καθώς τρέχουν να σφηνώσουν σε οποιαδήποτε πλαστική ή μεταλλική εσοχή και να τραυματιστούν.

Υγιεινή και καθαριότητα
Τα χάμστερ φροντίζουν πολύ καλά τον εαυτό τους, γι αυτό και δε χρειάζονται σχεδόν καθόλου φροντίδα από εσάς σε αυτό το θέμα. Διατηρούν το τρίχωμά τους διαρκώς καθαρό. Όμως τους αρέσει πολύ να τα περιποιείστε με μια απαλή βούρτσα, περισσότερο ως ένδειξη συμπάθειας προς αυτά.

Για να μην γίνουν πολύ μεγάλα τα δοντάκια τους, χρειάζονται κάτι σκληρό για να το δαγκώνουν, όπως είναι τα κράκερς. Σε περίπτωση ανάγκης θα πρέπει να τους τα κόψει ο κτηνίατρος.

Το κλουβί και τα αξεσουάρ πρέπει να καθαρίζονται τακτικά. Μια φορά την εβδομάδα, πρέπει να αλλάζετε το ροκανίδι και το υλικό που υπάρχει στη φωλιά του. Επίσης κάθε τόσο το κλουβί πρέπει να καθαρίζεται σε βάθος, κατά προτίμηση με ζεστό νερό.

Τα δοχεία του νερού και του φαγητού πρέπει να καθαρίζονται καλά. Η σκαλίτσα και ο κορμός για τα νύχια του πρέπει να ανανεώνονται. Τα διάφορα παιχνίδια πρέπει κι αυτά να καθαρίζονται.

Το μπάνιο απαγορεύεται! Το αγαπημένο μας ζωάκι έρχεται από την έρημο, και γι αυτό δεν είναι καθόλου συνηθισμένο στο νερό. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το κάνετε μπάνιο. Υπάρχει κίνδυνος κρυολογήματος!

Διατροφή
ΠΟΤΕ μα ποτέ μην προσφέτε στα χάμστερ σας γλυκά ή σοκολάτα. Αφ' ενός μεν δεν έχουν διατροφική αξία, αφετέρου δε, μπορεί να κολλήσουν στη γναθιαία κοιλότητα αποθήκευσης τροφής και να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά.
Τα χαμστερ λατρεύουν το φαγητό, και χρειάζονται φρέσκια τροφή καθημερινά. Καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, ξυπνάνε μια περίπου μια φορά κάθε δύο ώρες για να φάνε. Στη φύση, το νυκτόβιο αυτό πλάσμα, βγαίνει για τροφή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μαζεύει την τροφή του τη νύχτα για να έχει να φάει το πρωί.
Πόσο να τα ταΐζετε; Όσο μπορούν να φάνε!! Δεν θα φάνε παραπάνω από όσο χρειάζονται. Ένα χαμστερ συνήθως χρειάζεται μια κουταλιά της σούπας σπόρους την ημέρα συν έξτρα συμπλήρωμα φρούτων και λαχανικών. Ανάλογα με το μέγεθος του μπολ τους, πρέπει να έχουν ποικιλία σπόρων από τους οποίους μπορούν να διαλέξουν. Εκείνα ξέρουν ενστικτωδώς ποιος από όλους τους σπόρους δίνουν στο σώμα τους την κατάλληλη θρεπτική αξία και τις βιταμίνες που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιή.
Κέρασμα - Επιβράβευση
Εκτός από τις παραπάνω τροφές που πρέπει να δίνουμε στο χαμστερ, μπορούμε να το επιβραβεύουμε με διάφορα κεράσματα. Κάποια από τα θρεπτικά συμπληρώματα που μπορούμε να του προσφέρουμε είναι : αυγό ( βραστά αυγά πλούσια σε πρωτεΐνες), Λάδι συκωτιού από ψάρι (πλούσιο σε βιταμίνη Α και D), κρέας (μικρή ποσότητα μπιφτέκι, κονσέρβα τροφής σκύλου και καλό είναι να αποφεύγουμε το χοιρινό), γάλα, σπόροι πουλιών (καναρινιών), προζύμη (πλούσια σε βιταμίνη Β και συνιστάται να δίνουμε μια φορά την εβδομάδα γιατί βοηθάει στην πρόληψη για ασθένειες).
Σε γενικές γραμμές, μια ισορροπημένη διατροφή για το χαμστερ πρέπει να περιλαμβάνει :
1) Πρωτεΐνες (απαραίτητες για την ανάπτυξη κυρίως στα νεαρά και εγκυμονούντα χάμστερ). Καλές πηγές πρωτεΐνης : κριθάρι, φασόλια, καλαμπόκι, ξηροί καρποί, βρώμη, μπιζέλια και σιτάρι.
2) Υδατάνθρακες και λίπη (παρέχουν ενέργεια αλλά πρέπει να δίνονται με μέτρο καθώς η υπερβολική ποσότητα αποθηκεύετε σαν λίπος που μπορεί να προκαλέσει ασθένειες). Οι υδατάνθρακες περιέχονται στη ζάχαρη , στην προζύμη, στο γάλα, στη βρώμη, στο σιτάρι και στο κριθάρι.
3) Βιταμίνες (χρειάζονται λίγες βιταμίνες αλλά είναι σημαντικές για αυτά. Βιταμίνες που πρέπει να λαμβάνουν είναι : A,B,C,D και Ε).
Βιταμίνες------- Συμπτώματα έλλειψης----- Φυσικές πηγές βιταμίνης
Α ---- Διάρροια, μειωμένη ανάπτυξη -- Καρότα, πράσινα λαχανικά, σανό, πικραλίδα
Β ---- Διάρροια, μειωμένη ανάπτυξη -- Φύτρο σιταριού, μαγιά, κρέας, συκώτι
C ---- Πρήξιμο αρθρώσεων, σκορβούτο -- Φρέσκα φρούτα και λαχανικά
D ---- Ραχίτιδα -- Λάδι συκωτιού ψαριού, πράσινα λαχανικά, φύτρο σιταριού
Ε ---- Δερματοπάθειες, φτωχή αναπαραγωγή -- Φύτρο σιταριού, πράσινα λαχανικά
4)Μεταλλικά στοιχεία (σε μικρές ποσότητες). Τα βρίσκουμε στο γάλα στα λαχανικά και στους πράσινους σπόρους...

Να εφοδιάζετε το χάμστερ τακτικά με φρέσκο νερό.

Ιδανικές συνθήκες για χάμστερ

- Μεγάλος χώρος στο κλουβί που θα του αγοράσετε, με σκαλάκια για αναρρίχηση.
- Σπιτάκι για έναν αναπαυτικό ύπνο.
- Βαμβάκι για το κρεβάτι του.
- Απορροφητικό ροκανίδι.
- Θέση για πρασινάδα και άχυρο.
- Ποτίστρα στο κάγκελο αντί για μπολ.
- Ρόδα τρεξίματος για νυχτερινή άσκηση.
- Μια πέτρα με αλάτι.

Αναπαραγωγή
Τέλος η αναπαραγωγή των χάμστερ είναι σχετικά εύκολη. Τα χάμστερ φημίζονται για την παραγωγικότητά τους, αλλά όχι και για την τρυφερότητα τους σαν γονείς. Η εγκυμοσύνη διαρκεί ελάχιστα. Λίγες μέρες πριν γεννήσει, η χαμστερίνα θα μαζέψει υλικά μέσα στο χώρο της για να δημιουργήσει μια φωλιά. Τις περισσότερες φορές, αν όχι πάντα, διώχνει βίαια τον αρσενικό από κοντά της και από τη φωλιά και γι' αυτό καλό είναι, να έχουμε έτοιμο χώρο για να τον φιλοξενήσουμε μέχρι τον απογαλακτισμό των μικρών.


Δημοσίευση σχολίου

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΣΤΕΡ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ, ωρεο κειμενο δεν το περιμενα. Καποιος ελληνας ασχολιτε με τα ζωα τελειο θαυμα.

      Διαγραφή
  2. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ!!! ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΑΜΣΤΕΡΑΚΙ ΤΟ ΕΧΩ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!!!!ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΤΡΙΧΩΜΑ Κ ΟΣΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ Κ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΡΙΧΩΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΦΑΛΙ ΤΟΥ.....ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!!!
    ΑΚΟΜΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διαρκια ζωησ τουσ ειναι περιπου τρια χρονια

      Διαγραφή
  3. euxaristw poly! oles aytes oi leptomoreies telika einai xrhsimes!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.youtube.com/watch?v=PtgugJnU-2k video petshopa sthn a8hna pou kakopoiei hamster!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία ανάρτηση,ότι χρειαζόμουν,διότι σκέφτομαι να πάρω ένα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήταν πολύ ωραία η ιδέα σας για ένα τέτοιο site γιατί μου χρειάστηκαν αυτές η πληροφορίες εφόσον έχω ένα χαμστεράκι την τουφίτσα και θα εφαρμόσω τις συμβουλές σας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλα ολα αυτα αλλα πρεπει να χρισιμοποιησουμε ολεσ τισ ιδανικες συν8ηκες??:S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ego exo 2 xamster ena arseniko kai ena thiliko kai mesa sto spiti toy exi vali xorta o logos einai na kimate i gia na genisi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. gia sas...tha ithela na kano merikes erotisis kai an einai dinaton na apantithoun sintoma...!
    egw kai i aderfi mou skeftomaste n apoktisoume ena hamsteraki...
    kai tha i8ela an ginete na mou lisete tis e3is apories...:
    1. tin trofi na tin bazoume to apogeuma? (giat exo akousi ,logo tou oti stin fisi bgenoun gia tn anazitisi tou fagitou tous bradi na kanoume kai emeis t idio)an nai se ti posotita?
    2. tis lixoudies(laxanika, frouta,...)n tou s dinoume katholi tin diarkia tis meras...?
    3. gia na akonizi ta dontia tou mporo na tou balo kai ena fisiko 3ilo i apo tou emporiou?
    4. poio filo ine protimotero...?
    5. xriazonte emboliasmo?

    perimeno apantisi sas ...euxaristo(prokatabolika):) aggeliki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ GREEKENGLISH ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΗΣΕΤΕ;
    Η ΕΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΡΕ!!!HELLAS ΟΧΙ GREECE!!!ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ehw ena mini hamster kai tou ehoun pristi ta gennitika tou organa.ti provlima ehi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. thelo na kano mia erwtisi: ti mina zebgaronoun ta xamster giati exo ena agori kai ena koritsi pou ta exo mazi kai thelo na ksero ti mina prepei na zebgarosoun. elpizo na mou apantisei kapoios/a.pros to paron euxaristo(sofia)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. an den einai mwra exei peri8wrio 2 mhnwn nomizw..alla alliws,an den exei gennhsei prosfata,mesa sto mhna to pi8anotero einai na zeugarwsoun!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. που κολλαει η πετρα με το αλατι?:ρ;S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. nai alla poso kairo ta exeis?mporei na mhn exoun enhlikiw8ei akomh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. exo to arseniko miso xrono kai to 8iliko 1 2 mines

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. einai kanonika h nanakia hamster?mhpws einai tou idiou fulou?tsekare ta ksana,giati an sou eipan oti einai kapoio fulo apo ekei pou ta phres,einai arketa pi8ano na ekanan la8os..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. arseniko 8iliko ine nomizo tora ksero kala oti ine kanonika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. hmm...ti na sou pw,egw eixa ena nanaki 8hluko enamish mhna,kai prin mia vdomada peripou phra k ena arseniko kai arxise kiolas h anaparagwgh...kai ap'oso kserw ka8e 2mhnes exoun gennhtouria g'auto mou kanei entupwsh pou ta dika sou den exoun kanei tipota akomh,opote tsekare allh mia ta fula tous...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. de nomizw...eipame sigoura einai arseniko 8ulhko e?den kserw ti allo mporei na ftaei....anaparagwgntai olh thn wra genika ta troktika...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. mipos giati ta exo oli mera sto xeri kai den boroun na exoun eley8ero xrono???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. an htan na kanoun kati,8a to xan kanei th nuxta,opote 8a uphrxan hdh gennhtouria...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. το χαμστερ ειναι γλυκο αλλα και εγω να χα ενα
    θα μουνα στην τρελη χαρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. μπραβο φιλεναδα !!!
    εξερετικη εικονα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
    ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΦΙΛΑΚΙΑ
    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΣΑΣ!!!<3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΟΤΑΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΒΑΡΙΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. e sou eipa oti mallon htan tou idiou fulou!emena gennhse shmera!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. που το βρισκεις το κουραγιο και ξυπνας τοσο νωρις!!!
    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. συγνωμη φιλεναδα αλλα μπερδευτικα με τισ μερεσ και νομιζα οτι ξυπνησεσ 8:31 το πρωι
    και παλι συγνωμη
    τι ωρες μπαινεις μεσα να συναντιομαστε και να μιλαμε
    φιλακια και παλι συγνωμη
    <3 <3
    σε χαιρετω τωρα γιατι πρεπει να παω σε μια δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. γυναικα 60 χρονη γλιτωσε απο καρχαρια με μια μπουνια
    με αυτο ενοω οτι οι γυναικεσ ειναι ακαταμαχιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. καλο μεσημερι σε ολους!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. φιλεναδα τι κανεις ξανα μπηκα και περιμενω μυνημα σου
    πολυ κουραστικη μερα και σε καταλαβανω
    μαλλον φανταζομαι οτι κουραστικες και εσυ για να μην εχεις μπει μεχρι τωρα
    φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. οταν μπεισ στειλε μυνημα
    θελω πολυ να μιλησουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. μπραβο φιλεναδα να σου ζησουν
    αν θεσ δωσε μου ενα
    και παλι συγχαριτηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. eo ena aspro kai ena mkafe einai glikoulika xamster pos boro ana ta elenkso sinexeia anebenoun ta kagela tou kloubiou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ta podikakia mou anbenoun sinexia sta kagela tou kloubiou pos ta elenxo kai trone ta sidera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. που κολαει η πετρα με το αλατι?????????????????????##############@!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. χαμστερ!!!!!!!!!!!!!!@@@@@@@@@@######$%%%%%%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. pou kola3i i petra apo alati?mipos 3inai gia na 3inoun ta nixakia tous?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 1.syni8os poso zoune?
    2.posi p3ripu trofi xr3iazontai(sta nanakia)?
    3.poso pr3p3i na paizo mazi tou?
    4.ti lixoudi3s na dino sta nanakia?kracer,frouta kai alla?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. parakalo polu ama mpor3i kan3is as apantis3i stis parapano 3rotis3is?eyxaristo!!!!!!!!!:):):):):):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. kai kati t3l3ytaio exoun arrosties gt ama 3xoun3 d3n ua paro.Ama 3xoun ginnontai 3mbolia.An oxi 3inai kollitik3s?????????APANTISTE M EYXARISTO POLU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. h petra me to alati einai mallon gia na thn glufoun wste na pinoun arketo neraki(Giati genika pinoun polu ligo)...
    1.ta nanakia zone gurw sta 2 xronia
    2. xreiazontai mish xoufta peripou
    3.prepei na paizeis kana misawro mazi tou ka8e mera,alla oxi polu giati agxwnontai
    4. den mporeis na deineis polla sta nanakia giati einai euais8hta(mporeis kaseri,aggouraki,kana psuxoulo apo pswmi,polu kala vrasmeno augo)
    5.uparxoun diafores arrwsties gia ta hamster,alla genika den tous kaneis emvolia giati einai polu mikra.ta pas se kthniatro kai h tous dinei aloifh,h kamia vitaminh sunh8ws... edw http://www.youtube.com/user/blackmasterrrr?feature=mhee#p/u mporeite na deite video me ta dika mou hamster

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. το χαμστερακι μου, σημερα στα ματακια του ειχε πυον και δεν ανοιγαν, ειδα τα ροκανιδια και ηταν σε καποια σημεια κοκκινα και δεν πολυ κουνιεται, γνωριζει κανεις τι μπορει να ειναι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!dld aimata sta rokanidia?:S vale s ena panaki xliaro nero(h akomh kalutera an exeis kolirio aplo) kai ka8arise tou ta apala...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. περαστικα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. χρονια πολλα σε ολουσ με υγεια και ευτυχια να ειστε παντα καλα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. πολυ καλο αρθρο!με βοηθησες πολυ!thanks!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. μπορεί να υπάρξει δέσιμο ανάμεσα στο χάμστερ και στον ιδιοκτήτη του; Δηλαδή, καταλαβαίνει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του ή έχει ανάγκη για χάδια και παιχνίδι μαζί του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. πιστευω οτι ενα ζωω μπορει να καταλαβει την αγαπη που του δινεις δε χρειαζεται να καταλαβει αν εισαι ο ιδιοκτητης του παντως σιγουρα θα χρειαστει χαδια και αγκαλιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. εγώ τώρα αγόρασα χάμστερ και δεν ξέρω αν είναι θηλυκό ή αρσενικό.Ξέρει κανείς πως θα το καταλάβω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. poso kostizoun ta xamster kai poso to kloubi tous?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. το χαμστερ μου πιθανοτατα πασχει απο την ασθένεια "βρεγμενη ουρα" καθως εχει τα παραπανω συμπτώματα... μηπως μπορειτε να μου προτείνετε κάποιο φαρμακο για να το αντιμετωπίσω????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. gia farmaka den kserw,alla opws kai na xei prepei na pareis suntagh giatrou,alla apo ti tou proklh8hke?
      mhpws apo agxos h mhpws den htan arketa ka8aro to klouvi?http://www.hamsterific.com/illnessguide.cfm#WetTail rike kai mia matia edw mhpws se voh8hsei

      Διαγραφή
  56. ξερετε ποσο χρονια ζει ενα χαμστερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. exw mena xamster 2-3 meres alla me fvte poli kai gnka genithike prosfata pws borw na to piasw g na t ka8arisw to klouvi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. poso prosfata gennh8hke?kai to exeis mono tou,h me th mama tou?

      Διαγραφή
    2. 2-3 vdomades kai oxi dn einai me tn mama tou to pira apo pet shop

      Διαγραφή
    3. vska mou eipan oti arketa mikro g na boroun na diakrinoun to fillo tou

      Διαγραφή
    4. nai epeidh einai polu mikra zwakia,einai duskolo na katalaveis otan einai mwra...alla gia na ka8ariseis to klouvi,piasto polu apala kai valto se ena koutaki mexri na ka8ariseis to klouvi...

      Διαγραφή
    5. xmm kai ti prepei na kanw gia na me sini8isei?

      Διαγραφή
  58. eimai foithtria k tr skeftomai na parw ena hamster... mhpws 8a to talaipwrei omws to ta3idi m to lewforeio?? uparxei kapoios tropos gia na koimatai st ta3idi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. σκεφτομαι να παρω ενα χαμστερ σε λιγες μερες τι μου πρωτεινεται να παρω ??? και σε τι μεγεθος να ειναι το κλουβι του !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Λοι πον μηπωσ ξερεται τι τρωνε τα χαμστερ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΑΥΤΑ-
      Διατροφή

      Όλα τα είδη ζώων έχουν από τη φύση τους την ανάλογη εξέλιξη και αναπτύσσουν τις δικές τους ζωτικές και διατροφικές ανάγκες. Η φυσική διατροφική αξία ορίζει και την ανάπτυξη του χάμστερ μας. Γι αυτό χρειάζεται μια σωστή διατροφή με την οποία θα παρέχονται όλες οι θρεπτικές ουσίες πλούσιες σε φυσικά συστατικά. Όταν το χάμστερ έχει σωστή διατροφή και φροντίδα είναι πάντα υγιές και σε πλήρη φόρμα.
      Πρώτα κόβετε την τροφή σε μικρά κομματάκια. Βάζετε την τροφή στο πιατάκι και την τοποθετείτε στο σπιτάκι του. Το χάμστερ ταξινομεί τα κομματάκια και τα τοποθετεί το ένα δίπλα στο άλλο. Όταν πεινάσει, σκαρφαλώνει να τα πάρει, σαν ένας σπουδαίος αναρριχητής!

      Η τροφή πρέπει να είναι πλούσια σε βιταμίνες και πάνω απ' όλα σε πρωτεΐνες. Για πιο ολοκληρωμένη διατροφή απαραίτητα είναι και τα λευκώματα. Το συστατικό αυτό, όπως και τα φυτικά λίπη, είναι απαραίτητα για την ενέργεια που του παρέχουν για έντονη δραστηριότητα, τρέξιμο, αναρρίχηση, κ.τ.λ. Ένα - δύο κράκερς την εβδομάδα είναι ιδανικά για τη φροντίδα των δοντιών, ενώ ταυτόχρονα είναι και μια νόστιμη λιχουδιά.

      Από τη φύση του, το χάμστερ θέλει να έχει εύκαιρη την τροφή του σε περίπτωση ανάγκης, όπως στο φυσικό του περιβάλλον. Σας συνιστούμε να το ταΐζετε τακτικά γιατί συνηθίζει να κρύβει την τροφή του. Επειδή υπάρχει κίνδυνος η τροφή να μουχλιάσει, πρέπει να την αντικαθιστάτε συχνά.

      Διαγραφή
    2. Τα χαμστερ λατρεύουν το φαγητό, και χρειάζονται φρέσκια τροφή καθημερινά. Καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, ξυπνάνε μια περίπου μια φορά κάθε δύο ώρες για να φάνε. Στη φύση, το νυκτόβιο αυτό πλάσμα, βγαίνει για τροφή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μαζεύει την τροφή του τη νύχτα για να έχει να φάει το πρωί.
      Πόσο να τα ταΐζετε; Όσο μπορούν να φάνε!! Δεν θα φάνε παραπάνω από όσο χρειάζονται. Ένα χαμστερ συνήθως χρειάζεται μια κουταλιά της σούπας σπόρους την ημέρα συν έξτρα συμπλήρωμα φρούτων και λαχανικών. Ανάλογα με το μέγεθος του μπολ τους, πρέπει να έχουν ποικιλία σπόρων από τους οποίους μπορούν να διαλέξουν. Εκείνα ξέρουν ενστικτωδώς ποιος από όλους τους σπόρους δίνουν στο σώμα τους την κατάλληλη θρεπτική αξία και τις βιταμίνες που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιή.
      Κέρασμα - Επιβράβευση
      Εκτός από τις παραπάνω τροφές που πρέπει να δίνουμε στο χαμστερ, μπορούmε να το επιβραβεύουμε με διάφορα κεράσματα. Κάποια από τα θρεπτικά συμπληρώματα που μπορούμε να του προσφέρουμε είναι : αυγό ( βραστά αυγά πλούσια σε πρωτεΐνες), Λάδι συκωτιού από ψάρι (πλούσιο σε βιταμίνη Α και D), κρέας (μικρή ποσότητα μπιφτέκι, κονσέρβα τροφής σκύλου και καλό είναι να αποφεύγουμε το χοιρινό), γάλα, σπόροι πουλιών (καναρινιών), προζύμη (πλούσια σε βιταμίνη Β και συνιστάται να δίνουμε μια φορά την εβδομάδα γιατί βοηθάει στην πρόληψη για ασθένειες).
      Σε γενικές γραμμές, μια ισορροπημένη διατροφή για το χαμστερ πρέπει να περιλαμβάνει :
      1) Πρωτεΐνες (απαραίτητες για την ανάπτυξη κυρίως στα νεαρά και εγκυμονούντα χάμστερ). Καλές πηγές πρωτεΐνης : κριθάρι, φασόλια, καλαμπόκι, ξηροί καρποί, βρώμη, μπιζέλια και σιτάρι.
      2) Υδατάνθρακες και λίπη (παρέχουν ενέργεια αλλά πρέπει να δίνονται με μέτρο καθώς η υπερβολική ποσότητα αποθηκεύετε σαν λίπος που μπορεί να προκαλέσει ασθένειες). Οι υδατάνθρακες περιέχονται στη ζάχαρη , στην προζύμη, στο γάλα, στη βρώμη, στο σιτάρι και στο κριθάρι.
      3) Βιταμίνες (χρειάζονται λίγες βιταμίνες αλλά είναι σημαντικές για αυτά. Βιταμίνες που πρέπει να λαμβάνουν είναι : A,B,C,D και Ε).
      Βιταμίνες------- Συμπτώματα έλλειψης----- Φυσικές πηγές βιταμίνης
      Α ---- Διάρροια, μειωμένη ανάπτυξη -- Καρότα, πράσινα λαχανικά, σανό, πικραλίδα
      Β ---- Διάρροια, μειωμένη ανάπτυξη -- Φύτρο σιταριού, μαγιά, κρέας, συκώτι
      C ---- Πρήξιμο αρθρώσεων, σκορβούτο -- Φρέσκα φρούτα και λαχανικά
      D ---- Ραχίτιδα -- Λάδι συκωτιού ψαριού, πράσινα λαχανικά, φύτρο σιταριού
      Ε ---- Δερματοπάθειες, φτωχή αναπαραγωγή -- Φύτρο σιταριού, πράσινα λαχανικά
      4)Μεταλλικά στοιχεία (σε μικρές ποσότητες). Τα βρίσκουμε στο γάλα στα λαχανικά και στους πράσινους σπόρους

      Διαγραφή
  61. There are many different kinds of hamsters, but the five most common are Syrians, Dwarf Campbell Russians, Dwarf Winter White Russians, Roborovski Dwarfs, and Chinese. Each breed has its own distinctive characteristics that distinguish it from the other breeds.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Πολύ ωραίο το άρθρο για τα χαμστερ. Με αυτό το κείμενο μου δώσατε την ευκαιρία να έρθω πιο κοντά με το μικρό μου κατοικίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. πηρα προσφατα ενα χαμστερ και εχει πολυ γουνα.Θελω να μαθω πως να του φροντιζω την γουνα για να μην ειναι κατσιασμενη και πως να το ηρεμησω ωστε να καθετε να το χαιδεβω και να διασκεδαζουμε μαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. γενικά δεν κάνει να βρέχει τη γούνα τους,οπότε για να καθαρίζεται
    μόνο του,μπορείς να του βάλεις σε ένα δοχειάκι λίγη άμμο(για να του
    αφαιρεί τη λιπαρότητα)...τώρα αν εχει πολλή γούνα και πιστεύεις ότι
    μπορείς να τη χτενίσεις με ένα μικρό χτενάκι σε μέγεθος
    οδοντόβουρτσας,μπορείς να δοκιμάσεις κ αυτό...όσο για το πως θα το
    ηρεμίσεις,παίρνε το για κανένα 10' κάθε μέρα στα χέρια σου αφήνοντάς το
    απλά να περπατάει πάνω τους(για να συνηθίσει τη μυρωδιά σου) και με τον
    καιρό θα σε συνηθίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. 2 ερωτήσεις σαν αρχάριος :1. Μέσα στο σπιτάκι του βάζω βαμβάκι ή πριονίδι?
    2. Έχω πάρει πριονίδι που έχει μια ελαφριά μυρωδιά λεμονιού,συνεχίζω να το χρησιμοποιώ ή παίρνω άλλο,απλό χωρίς αρώματα.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. θα ήθελα ένα ρομπορίβσκι χάμστερ γα την κόρη μου(είναι 11).Είναι σωστή επιλογή ή να της αγοράσω κάτι άλλο;Αυτό που ξέρω καλά όμως είναι ότι έχει μανία με αυτά τα μικρά πλασματάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. το καλοκαιρι τα hamster ειναι εξο ολη μερα??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. zhto na moy xarisetai kloybi[a] gia xamster kai uelo na me bohuhsetai na zeygaroso ta xamster moy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ginetai na ftiajo ejoterikh mpala gia xamster ????????H na agoraso apo pet shop ??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ligo arga bebaia sou proteino na ths agoraseis ena sugar glider einai diseyreto kai akriboytsiko alla a3izei.Googlariseto kai pes mou ti gnwmi sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ό,τι η χαμστερίνα μας είναι εγκυος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. 1Πως καταλαβενωαν είναι κορίτσι ή αγόρι και2δεν πίνει νερό τι νΑ κάνω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. χαρίζεται κλουβάκι για χαμστεράκι.
    περιλαμβάνει
    2 επίπεδα και σκαλίτσες
    1 ποτίστρα
    2 τροχούς
    1 μπάλα πλαστική μεγάλη για τον βάζετε μέσα και να γυμνάζετε μέσα στο σπίτι
    και 1 μπολάκι για το φαγητό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Καλησπέρα υπάρχει ακόμα το κλουβάκι?Αν υπάρχει το θέλω πολύ για να ζευγαρώσω τα χαμστεράκια μου! Αν υπάρχει δώστε μου το τηλέφωνό σας να συνενοηθούμε! Ανδρέας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Εμένα το χαμστερ μου έφτιαξε φωλιά με το πριονιδι του χωρίς να είναι έγκυος την έχω 1 χρόνο και αρσενικό δεν έχει δει ποτέ της γιατί έφτιαξε την φωλιά της παντός είμαι σίγουρη πως δεν κρυώνει. Επειδή το σπιτακι της έχει άφθονο πριονιδι χρειάζομαι βοήθεια έχει σπάσει το κεφάλι μου γιατί έφτιαξε φωλιά πείτε μου παρακαλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ενδιαφέρομαι και εγω για το κλουβι αμα θες στειλε μου μηνυμα στο google plus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. στειλε σε παρακαλω τηλ. γιατι μεσω google plus δεν μπορω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ενδιαφερεσαι ακομα???
    sorry αλλα κατι μου ετυχε και δεν ειχα μπει να δω μηνυματα.
    στειλε μου τηλ. για σε παρω αν το θελεις ακομα μια και εχεις προτεραιοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ενδιαφερεσαι ακομα???
    sorry αλλα κατι μου ετυχε και δεν ειχα μπει να δω μηνυματα.
    στειλε μου τηλ. για να σε παρω αν το θελεις ακομα μια και εχεις προτεραιοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Παιδιά χίλια συγγνώμη άλλα λόγω κάποιου προβλήματος δεν είχα μπει στην σελίδα να δω τις απαντήσεις.
    Η αγγελία ισχύει για το κλουβάκι και όλα τα υπόλοιπα άλλα παρακαλώ πολύ να μου σταλεί e-mail στο litsa.seferli@gmail.com για άμεση απάντηση και εξυπηρέτηση.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων και πάλι sorry σε αυτούς που μου έγραψαν και δεν απάντησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Τα hamster κολάνε τους ανθρώπους από αρώστειες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Δεσποινα Τσαγκαλιδου22 Απριλίου 2014 στις 8:47 μ.μ.

    Τι θα γίνει αν ενα χάμστερ πεσει σε λίγο λάδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. ενδιαφέρομαι για το κλουβάκι εάν υπάρχει ακόμα.. όποτε μπορέσεις στείλε μου ενα μνμ... Γιώτα Μουρίκη στο facebook... θα σου στειλω απο εκιε το κινιτό μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ράνια Καλφοπούλου19 Ιουλίου 2014 στις 8:16 μ.μ.

    kalhspera sas exw 2 xamster nanous ..ta phra apo pet shop ws thiliko kai arseniko ! pio brosta eixa ena alo ''arseniko'' to opoio olo koimotan kai exw thn edipwsh pws htan kai ekeino thiliko ! telos panton shmera phga kai alaxa to palio kai phra ena kainourio arseniko! mono pou otan paei h thilikia mou na to plisiasei afto tsirizei ...otan sinantioude paei kai kathete me megalh kuriarxia apo panw ths (oxi gia afto pou nomizete) ...kai h thilikia menei akinith mexri na fugei aftos! poles fores thn mirizei kiolas aftos otan einai apo panw alla meta sunexizei na epitithete....
    gnwrizei kanenas giati borei na exei afth thn adidrash????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. οχι σε πλιροφορω οτι τα χαμστερ ειναι τα δευτερα ποιο καθαρα ζωα στον κοσμο! ασχολειομουνα 3 χρονια με τα χαμστερ και τα ξερω αυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. paidia xthes pira 2 hamster !! po po kanoun ta panta na vgoun apo to klouvi ...poli drastiria .. ta afinw na kanoun voltes sto spiti kai twra kanoun ta panta na vgoun eksw !! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. kalhspera eimai apo beria kai exw metakomisi ptolemaida psaxnw gia 2 h 1 mini xamster...opoios mporei na me bohthish kalesteme sto FACEBOOK https://www.facebook.com/papadopoulostzimhs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. simera to hamster m genise mikra peripou 6 de kserw posa akrivws ... xarizonte me to pou megalosoun opoios endiaferete mporei na me parei til i na m stilei sto fb !!! Giorgos Jiin 6958356321

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. εχω ενα και εχει μαζεψει οτι εχει βρει στην φωλια της και εχει κανει μια ωραια φωλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. xarizw syrian hamster mikra.. opoios endiaferete as me parei ena til 6958356321 i sto fb giorgos jiin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Να πάρω ή να μην πάρω χάμστερ από το pet city ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Please apantiste gt vriskomai se megalo dilimma kai den xero ti na kano !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. kalutera na pareis apo kapoion pou gennhse to xamster tou kai ta xarizei.. oxi giati 8a glutwseis xrhmata, alla gia na mh sthrhkseis to emporio twn zwwn... + apo pet shop dustuxws polles fores den tous dinoun th shmasia pou prepei kai arrwstainoun!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Θα ηθελα να υιοθετησω ενα χαμστερακο, αν καποιος χαριζει εντος πατρων ας επικοινωνισει μαζι μου ☺☺☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. xarizw hamsterakia kai egw ..eixame gennhtouria /6989079940 keratsini peiraia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ28 Μαΐου 2015 στις 11:00 π.μ.

    Καλημερα φιλε μου , αν υπαρχει εστω και ενα το θελω , για τα πιτσιρικια μου !!!!! Καλλιθεα μενω οποτε με το σκουτερακι πεταγομαι οπου μου πεις , ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. mporw na sou dwsw kai zevgari ama 8es pare me thlefwno na sou pw akrivws

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. exw alla 5 hamsterakia pou xarizonte gia opoion endiaferetai :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top