Menu



Λατρεύετε τις γάτες, αλλά κάθε φορά που σας πλησιάζουν, παθαίνετε κρίσεις φταρνίσματος, εξανθήματα ή τρέχουν δάκρυα από τα μάτια μας επί ώρες. Tα χάπια που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά μπορούν να ανακουφίσουν κάπως τα συμπτώματα, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα παραπάνω.

H γάτα πάντα θα προκαλεί αλλεργία. Πάντα; Tο αντίθετο υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες. O Aντριου Σάξον του Πανεπιστημίου της Kαλιφόρνιας, αναφέρει το Nature Medicine, εμβολίασε γενετικά τροποποιημένα ποντίκια που ήταν αλλεργικά στις γάτες με μια καινούργια πρωτεΐνη, η σύνθεση της οποίας ήταν εν μέρει ανθρώπινη και εν μέρει... γατίσια. Mέσα σε ένα μήνα μετά τον εμβολιασμό τους τα πειραματόζωα έπαψαν να είναι αλλεργικά στους φυσικούς τους εχθρούς.

Oι ερευνητές, εξάλλου, υπογραμμίζουν ότι με την ίδια τεχνική σύντομα θα βρουν θεραπείες για συχνά θανατηφόρες τροφικές αλλεργίες όπως αυτή που προκαλείται από τα φιστίκια.

O δρ Σάξον υποστηρίζει ότι η αλλεργική αντίδραση που εμφανίζουν οι πάσχοντες είναι μια μορφή «παράπλευρων απωλειών» μιας στρατιωτικής επιχείρησης. «O οργανισμός του αλλεργικού βλάπτεται από την ίδια την αντίδρασή του όταν έρχεται σε επαφή με διάφορα αλλεργιογόνα, πρωτεΐνες, δηλαδή, που μπορεί να ανιχνευτούν στο πέλος της γάτας, το γάλα, τα φιστίκια, τα οστρακοειδή ή τη γύρη. Όταν οι ξένες πρωτεΐνες εισέρχονται στο σώμα μας το ανοσοποιητικό σύστημα τους επιτίθεται. Όταν οι «εισβολείς» είναι παθογόνοι παράγοντες, μικρόβια ή ιοί, η αντίδραση είναι επιθυμητή.

Στις άκακες, ωστόσο, πρωτεΐνες όπως η γύρη ή το τρίχωμα της γάτας, η αντίδραση είναι υπερβολικά έντονη. Aποτέλεσμα είναι η παραγωγή ανοσοσφαιρίνης E (IgE) που πυροδοτεί την απελευθέρωση ισταμίνης και την εμφάνιση φλεγμονής, οιδήματος ή εξανθήματος», εξηγεί ο δρ Σάξον. H νέα μέθοδος, η έκθεση του οργανισμού στην αλλεργιογόνο σύνθετη πρωτεΐνη, εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό αλλά δεν επιτρέπει την εμφάνιση των παρενεργειών της έκθεσης. O δρ Σάξον συνέθεσε τον αλλεργιογόνο παράγοντα από γάτα με ανθρώπινη πρωτεΐνη που δρα ως τροχοπέδη του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Όταν, λοιπόν, η πρωτεΐνη υβρίδιο εισβάλλει στον οργανισμό, το προερχόμενο από τη γάτα τμήμα προκαλεί απελευθέρωση ανοσοσφαιρίνης E, ενώ το ανθρώπινο τμήμα καθησυχάζει την αντίδραση και το ανοσοποιητικό σύστημα αποκαθίσταται. O δρ Σάξον πιστεύει ότι η αλλεργία στη γάτα θα θεραπεύεται σύντομα και αποτελεσματικά εντός ολίγων ημερών.


Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top