Menu




Η γάτα (Felis catus) ανήκει στην οικογένεια των Αιλουριδών και είναι το πιο κοινά διαδεδομένο κατοικίδιο ζώο. Σχετίζεται με τον άνθρωπο εδώ και τουλάχιστον 9.500 χρόνια.Αυτό πιστοποιείται από σχετική αρχαιολογική ανακάλυψη που έγινε στη Λεμεσό της Κύπρου και ανακοινώθηκε το 2004.
Δεινός θηρευτής, η γάτα κυνηγά πάνω από 1000 είδη ζώων για τροφή. Μπορεί να εκπαιδευτεί με σκοπό την υπακοή σε απλές διαταγές. Οι γάτες επίσης έχει βρεθεί ότι μαθαίνουν να χειρίζονται απλούς μηχανισμούς, όπως πόμολα πόρτας. Τα ζώα χρησιμοποιούν μια ποικιλία φωνών και ένα είδος γλώσσας του σώματος, με σκοπό την επικοινωνία μεταξύ τους. Τα νιαουρίσματα, γουργουρίσματα και μουγκρίσματα είναι από τους πιο γνωστούς τρόπους επικοινωνίας.Οι γάτες είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κατοικίδια στον κόσμο, καθώς 600 εκατομμύρια είναι αυτές που ζουν σε σπίτια σε όλη τη Γη. Επίσης, εκτρέφονται και εγγράφονται ως κατοικίδια. Το χόμπι αυτό ονομάζεται "cat fancy". Το 1906 ιδρύθηκε η Διεθνής Ένωση Φίλων της Γάτας (Cat Fancier's Association, αρκτικόλεξο CFA)
Στην Κίνα, οι γάτες εκτρέφονται για το εμπόριο της γούνας τους. Το γεγονός ότι στοιβάζονται σε κλουβιά και θανατώνονται έχει προκαλέσει αντιδράσεις από φιλοζωικές κυρίως οργανώσεις παγκοσμίως .
Μέχρι πρόσφατα, πιστευόταν ότι η γάτα εξημερώθηκε στην αρχαία Αίγυπτο, όπου θεωρούνταν ιερό ζώο. Ωστόσο, τα αποτελέσματα έρευνας του 2007 έδειξαν ότι η καταγωγή όλων των κατοικιδίων γατών πιθανόν ανάγεται σε πέντε αφρικανικές αγριόγατες (Felis silvestris lybica) που έζησαν στην Εγγύς Ανατολή γύρω στο 8.000 π.Χ.

πηγη Βικιπαίδεια






Δημοσίευση σχολίου

  1. αχου τα μου!!!!τι ομορφες που ειναι!!!μακαρι να τις ειχα ολεσ!!!<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γυρισα και δε θα σασ ξανα αφησω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πωσ μπορω να παρω ενα γατακι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βαλτε το αντεννα
    θα επιστρεψω πιο μετα
    <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στην εκκλησια τησ αγιασ εχει κατι κοπροσκυλα παρακαλω ελατε να τα μαζεψετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δυο γατια = δυο γυναικεσ <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στην εκκλησια της αγιας τριαδας εχει κατι κοπροσκυλα ελατε να τα μαζεψετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top